TESLIN DAN NA CELOJ PLANETI: Naš naučnik posthumno proglašen za počasnog građanina čitave Zemlje

15:00

Aktuelno 0

Na Svetskom filozofskom forumu u Atini i Delfima usvojena je "Deklaracija o Nikoli Tesli". Učesnici sesije o slavnom pronalazaču obavezali su se da će se zalagati za uvođenje međunarodnog Teslinog dana kroz sistem Ujedinjenih nacija.

TESLIN DAN NA CELOJ PLANETI: Naš naučnik posthumno proglašen za počasnog građanina čitave Zemlje
Lepote Srbije/K.R.

Osim prve međunarodne "Deklaracije o Nikoli Tesli", u njegovoj godini pokrenute su i inicijative za osnivanje Međunarodnog globalnog Tesla komiteta, Tesla fonda i Međunarodne Tesla nagrade u kome će se nalaziti veliki broj nobelovih laureata i naučnika iz više od 100 zemalja sveta.

Ambasadorka Nikšić je dodelila Svetskom filozofskom forumu titulu Tesla ambasadora koju je ustanovio prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom Tesline godine.

A, Forum je posthumno dodelio Tesli titulu "počasnog građanina planete Zemlje" kao čoveku koji je osvetlio čovečanstvo, a koju će delegacija Foruma uručiti krajem decembra Muzeju Nikola Tesla u Beogradu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vladika Atanasije

SNAŽNA PORUKA VLADIKE ATANASIJA Veoma je važno je da poslušamo ove reči!

Aktuelno

16:00

4 maj, 2024

Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je, iz manastira Mileševe, vaskršnju poruku svom vernom narodu Mileševske eparhije, ali i svim ljudima dobre volje svuda u svetu. U pastirskoj poruci Episkop Atanasije je, pored ostalog, rekao da smo ušli u najznačajnije dane u godini, praznik Vaskrsenja Hristovoga, u događaj kojim je Hristos započeo naše, čovečansko, vaskrsavanje, u događaj koji preinačuje način života, preobražava svet i istoriju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading