HEKTAR ZEMLJIŠTA U OVOM GRADU U SRBIJI IDE NA 120.000 €! Cena u najvećoj industrijskoj zoni drastično skočila, ovo su razlozi

11:00

Aktuelno 2

U Šapcu su odlučili da povećaju cenu zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni, pa će domaći i strani investitori umesto 70.000 ubuduće hektar zemljišta plaćati 120.000 evra.

HEKTAR ZEMLJIŠTA U OVOM GRADU U SRBIJI IDE NA 120.000 €! Cena u najvećoj industrijskoj zoni drastično skočila, ovo su razlozi
Wikipedia

- Odluka je doneta da bismo mogli kvalitetno da radimo na infrastrukturnom širenju zone, da obezbedimo privrednicima koji dolaze u naš grad kvalitetnu i dobru putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, gasne priključke i sve ono što je potrebno za poslovanje firmi i zaposlenje naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Najveća industrijska zona u Srbiji, koja se prostire na 600 hektara i gde već posluje nekoliko desetina domaćih i stranih kompanija biće atraktivna za ulaganje uprkos poskupljenju zemljišta.

Investitori, kao i ranije, kupovinom zemljišta dobijaju sve što je neophodno da bi započeli poslovanje - uređene saobraćajnice, struju, optiku, vodu, priključak na gas i kanalizacionu mrežu sa prečišćavanjem otpadnih voda.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Međutim, postaje još više konkurentnija sa završetkom infrastrukturnih projekata u neposrednoj blizini, pre svega auto-puta od Rume do Šapca i novog mosta na reci Savi, kao i brze saobraćajnice do Loznice i Bijeljine koja se gradi.

- U Šapcu investitori mogu da biraju parcelu i lokaciju i da u najkraćem roku dobiju sve najbolje uslove. Vreme je novac, a sada su znatno bolji uslovi za plasman proizvoda, jer se uspostavlja najbrža veza sa Novim Sadom i Beogradom i na drugoj strani sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, pa nema sumnje da će interesovanje za ulaganje biti još veće - ocenio je privrednik koji nekoliko godina posluje u Severozapadnoj industrijskoj zoni.

Tagovi:

Komentari(2)

Loading
Novosadjanin

25.09.2023 08:43

Bas lepa slika Sapca mada malo podseca na neki drugi grad.

Vesna

25.09.2023 23:42

Ovo na slici je centar Novog Sada, a ne Šabac.