Smeće kupi deda, a kupim i ja: Meštani Rudnika ujedinili se u akciji čišćenja svoje varošice

15:00

Aktuelno 0

Učestvovali dobrovoljci od 7 do 77 godina a sakupljeni otpad stao u 30 džakova

Smeće kupi deda, a kupim i ja: Meštani Rudnika ujedinili se u akciji čišćenja svoje varošice
Rina/ustupljena fotografija

Planina Rudnik obiluje bogatim turističkim sadržajima i iz godine u godinu postaje sve posećenija. Tražeći mir i netaknutu prirodu brojni posetioci borave upravo na ovoj planini a ovdašnji meštani svakodnevno na različite načine upotpunjuju turističku ponudu. Kako bi na goste ostavili što bolji utisak, oni su se i ove godine samoorganizovali i očistili jednu deonicu ove prelepe planine.

- Uspeli smo da očistimo obe strane puta od Ibarske magistrale do pumpe na Rudniku, sakupili smo oko 30 džakova sa smećem. Zahvalan sam svima koji su učestvovali i odazvali se na moj poziv, ali i onima koji su nas podržali. Lep gest su učinili i svojevrsnu podršku akciji pružili su i ljudi iz restorana Kota 555. Najmlađi učesnik akcije bio je moj sin Stefan a najstariji komšija Slaviša koji ima 74 godina“, rekao je za RINU Ivan Jakovljević.

On ističe da je ovu kao i sve prethodne akcije podržala Ekološka kancelarija iz Gornjeg Milanovca, obezbedivši im rukavice i vreće za smeće, kao i JKP takođe iz Gornjeg Milanovca, koje odveze sakupljeni otpad.

- Ovakvih akcija treba da bude više jer posle zime je previše smeća pored glavnih puteva. Glavni motiv mi je da naša planina bude što čistija i lepša, jer sve više turista dolazi ovde i ružno je da zateknu smeće pored glavnog puta“, kaže Ivan Jakovljević.

Inače, Ivan Jakovljević kojeg ovdašnji meštani zovu Ivo Car, od obične livade napravio je pravu turističku atrakciju. Naime, on je na brdu Straževica koje se nalazi iznad njegove kuće postavio natpis „HOLIVUD“ i od tada je ova planina postala još posećenija.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading