Tatjana i Zdravko su ponos grada na Moravi, ona je usvojila devojčicu "leptira", a on spasio mladića iz vodene bujice

21:00

Aktuelno 0

Dva heroja koji su učinili najplemenitije podvige godine su iz Čačka

Tatjana i Zdravko su ponos grada na Moravi, ona je usvojila devojčicu "leptira", a on spasio mladića iz vodene bujice
Rina

Kada je bilo teško i presudno oni su se našli u pravom trenutku, na pravom mestu. Nisu stavili sebe ispred svih, već su sebe žrtvovali zbog drugih. Tatjana i Zdravko su ponos grada Čačka, jer ona je pružila ljubav i dom ostavljenoj devojčici "leptiru", a on je uleteo u vodenu bujicu i iz Zapadne Morave od sigurne smrti spasio mladića. Njihova dela nisu ostala neprimećena, pa je hrabra heriona dobila Zlatnu plaketu za pojedinačni "Najplemenitiji podvig godine" koju već godinama dodeljuju "Večernje novosti", dok je Zdravku uručena Srebrna plaketa. 

- Pročitala sam objavu na "Fejsbuku", a naslov je bio, čini mi se, "Dete leptir, neće ga niko". Zaigralo mi je srce kada sam to čitala, pa sam videvši i komentare na objavu prepoznala jednu medicinsku sestru. Odmah sam je pozvala i rekla: "Ja je hoću". Nisam znala ni da li je dečak ili devojčica, nisam znala ni kakva je procedura postati hraniteljica... Ama baš ništa. Prošla sam, potom, obuku, i samo sam želela da što pre bebu donesem kući - ovo je pre par meseci upravo za Novosti ispričala Tanja.

Osim priznanja Večernjih novosti dobijenog u Skupštini Beograda ovog aprila, ova plemenita žena doila je i Decembarsku nagradu krajem prošle godine, najveće priznanje grada Čačka. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tatjana i Zdravko su ponos grada na Moravi, ona je usvojila devojčicu Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Žena hrabrost, heroina našeg grada i naše zemlje - Tatjana Obradović. Žena koja je otvorenog srca u svoj dom primila malu Nađu, devojčicu leptira koja je po svom rođenju provela godinu dana u Opštoj bolnici u Čačku jer njeni biološki roditelji nisu mogli da se izbore sa njenim teškim zdravstvenim stanjem. I pored svih muka koje njeno malo telo tako hrabro i junački podnosi, Nađa je danas srećno i voljeno trogodišnje dete, a sve to zahvaljujući jednoj ženi koja joj nesebično pruža svu ljubav koje jedno dete zaslužuje. Zato smo sigurni da je zlatna plaketa za pojedinačni najplemenitiji podvig godine otišla u prave ruke, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. 

On je dodao da kao gradonačelnik ne može biti ponosnoji, jer je Srebrnu plaketu za najplemenitiji podvig dobio još jedan Čačanin. Zaposlene radnice u restoranu pored obale Zapadne Morave čiji je vlasnik upravo Zdravko Drakul ugledale su mladića kako se bori za život nakon što je bujica prevrnula njegov čamac i odmah pozvale gazdu. Zdravko je odmah doleteo, smotao konopac i krenuo ka mladiću. Nakon određenog vremena uspeo je da mu pomogne da se izvuče iz vrtloga i na taj način spasio mu život. 

 - Sve se dogodilo na veliki praznik Svete Trojice. Čim sam ugledao mladića kako se bori sa vodenom stihijom nisam ni trenutka razmišljao već sam potrčao ka njemu sa jednim gostom restorana iz Valjeva. Bacili smo mu konopac koji je srećom odmah uhvatio i izvučen je na obalu. Valjda mi je bilo suđeno da na taj veliki svetac spasem tog čoveka. Rekao sam mu da taj dan zapamti i da ga slavi kao drugi rođendan, ispričao je tada Zdravko medijima.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Povratak na selo

NAJBOLJA ODLUKA ZA STEFANA Kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pa pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom!

Aktuelno

17:00

21 maj, 2024

Čačak - Sve je više mladih koji se odlučuju da ostanu ili da se vrate da žive na selu, naročito u onima koji imaju dobru infrastrukturnu povezanost sa obližnjim gradovima. Bračni par Jovanović, Stefan i njegova supruga jedni su od onih koji su svetla velikog grada menjali za život u mirnim Kukćima nadomak Čačka. Preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobili su 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Komentari(0)

Loading