TRIKOVI KOJIMA NAS VARAJU U SUPERMARKETIMA Kada sledeći put odete u kupovinu obratite pažnju, ovim trikom teraju nas da trošimo više para
Tajna je u tome, kako kaže, da se osnovne namirnice prikriju, dok se one ne tako neophodne ističu u prvi plan.

Stručnjak za uštedu novca nedavno je detaljno opisao kako u supermarketima manipulišu kupcima da bi potrošili više novca. Tajna je u tome, kako kaže, da se osnovne namirnice prikriju, dok se one ne tako neophodne ističu u prvi plan.
Džoel Gibson je stekao ogromnu slavu na TikToku jer deli praktične savete i trikove za uštedu novca. U svom najnovijem klipu on je otkrio zašto ne treba da nasedamo na trikove iz supermarketa.
Možda vas zanima:

OPREZ Ovako vas trgovci navode da potrošite mnogo više novca
Prepoznajte ove trikove na vreme i izbegnete dodatni trošak.

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Možda vas zanima:

OPREZ Ovako vas trgovci navode da potrošite mnogo više novca
Prepoznajte ove trikove na vreme i izbegnete dodatni trošak.

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
Možda vas zanima:

OPREZ Ovako vas trgovci navode da potrošite mnogo više novca
Prepoznajte ove trikove na vreme i izbegnete dodatni trošak.

Do 1000 evra za kilogram: Divlje „povrće“ koje u Srbiji raste kao ludo sve se više traži među gurmanima
Nežni poput divljih špargli, ali izraženije gorčine, izdanci hmelja cenjeni su delikates koja se redovno nalazi na listama najskupljih namirnica – odnosno "povrća" na svetu. Ova namirnica se kolokvijalno naziva povrćem jer se u kuhinji koristi u skladu sa tim nazivom: kuva se, dinsta, prži ili koristi kao dodatak jelima.
- Da li ste se ikada zapitali kako dizajneri supermarketa manipulišu ljudima da troše više? - zapitao je Džoel pratioce.
On ističe da su osnovne namirnice kao što su mleko i jaja redovno sakriveni duboko u unutrašnjosti supermarketa, tamo negde pozadi, iza svega. A napred je obično cveće koje je tu da bismo odmah s ulaza osetili prijatnost i udobnost.
Ovo skrivanje osnovnih proizvoda ima jasnu poentu – morate da prođete pored svega ostalog da biste došli do flaše mleka, a tako ujedno dolazite i u iskušenje da kupite još nešto što možda niste planirali i potrošite više.
Dakle, ideja je da oni koji bi da u supermarketu kupe samo ono neophodno, recimo, jaja, treba da se probiju do njih kroz hrpu drugih primamljivih artikala. A to automatski znači potencijalno veći prihod za market, a za kupca tanji novčanik…
Džoel je zato zaključio da, ako želite da izbegnete prekomernu potrošnju, trebalo bi da napravite spisak onoga što vam treba iz prodavnice i da izbegavate impulsivnu kupovinu
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Svetski magazin izdvojio 11 najboljih mesta za posetu u Srbiji: Raj su za oči i dušu, a ništa nije daleko!
Srbija je zemlja bogate istorije, netaknute prirode i živopisnih gradova

Počela je peta nedelja Vaskršnjeg posta - Gluvna: Tišina i molitva je sve ono što je važno tokom ovog vremena
Još dve nedelje su ostale do Vaskrsa, a vernici ove nedlje treba da utihnu, oslušnu sebe i sebi bliske ljude

Šta se seje i sadi u aprilu: Proleće je stiglo, vreme je za cveće!
Zvanično je stiglo proleće. Vreme je da se vratite baštovanstvu. Ovaj mesec u bašti možete da posejete: grašak, šargarepu, luk, salatu i praziluk. Rasadite blitvu, kupus, karfiol, kelerabu.

Koliko puta vernici treba da se pričeste tokom posta? Ovo je važno pravilo kojeg mnogi nisu svesni
Vaskršnji post se smatra najrigoroznijim, pa samim tim i najtežim. Olakšanje nastaje kada se vernik pričesti

PRAVILA PONAŠANJA U CRKVI: Šta predstavlja greh
Prema pisanju stranice manastira Jovanje, pravi smisao vaš odlazak u Crkvu imaće tek kada ispunite ovih 14 pravila.
Komentari(1)

Ovo je samo jedan, od desetina trikova, koji se primenjuju s istim ciljem. Sve je to jedna čitava nauka, pod imenom "Psihologija trgovine" i redovno se izučava u trgovačkim školama. Ništa novo ni specijalno.