SPAS ZA PLUĆA Zaboravljeni domaći čaj koji čisti pluća i zaustavlja kašalj PROVERENO

Lepote Srbije

21:00

Aktuelno 0

Kad zima dođe, ovakvi čajevi spašavaju dan!

SPAS ZA PLUĆA Zaboravljeni domaći čaj koji čisti pluća i zaustavlja kašalj PROVERENO
Printscreen

Kada je u pitanju lečenje respiratornih tegoba, nema mu premca. Kumin je samonikla biljka, a pre svega spada u začinsko bilje. Egipćani su prvi shvatili koliko su semenke crnog kima moćne i od njih su pravili lekovito ulje.

Istočni narodi su govorili da crni kim leči sve bolesti, osim smrti. Kim sadrži eterična ulja, nekoliko vrsta masnih kiselina i vitamin C. Prema istraživanjima naučnika, crni kim može uspešno da uništi ili ublaži 600 različitih bolesti i stanja. Za lečenje možete koristiti ulje, napraviti čaj ili dodati seme kima u salate ili jela.

SPAS ZA PLUĆA Zaboravljeni domaći čaj koji čisti pluća i zaustavlja kašalj PROVERENO pixabay
 

Kumin ima analgetska, antibakterijska, antiinflamatorna i antivirusna svojstva. Zahvaljujući svom sastavu, uspešno oporavlja jetru, izbacuje toksine, poboljšava rad bubrega, reguliše krvni pritisak i drži holesterol pod kontrolom. Kim poboljšava apetit, olakšava varenje, nadimanje i pomaže kod grčeva u stomaku.

Dokazano je da pozitivno utiče na dijabetes i snižavanje šećera u krvi. Pozitivan efekat je zabeležen i kod pacijenata sa rakom. Zbog snažnog antioksidativnog dejstva na imunitet, posebno je efikasan kod ljudi koji primaju hemoterapiju jer ubrzava oporavak između hemoterapije i pojačava efekat.

Crni kim takođe snažno utiče na obnavljanje plućnog tkiva, čišćenje disajnih puteva, poboljšanje plućnih funkcija. Čaj od crnog kima protiv bronhitisa i kašlja Pomešajte jednu veliku kašiku crnog kima, jednu malu kašiku kamilice i pola male kašike anisa u jednoj šolji tople vode. Ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti, zasladiti medom i piti nekoliko puta dnevno.

Sirup za astmu

Pomešajte jednu malu kašiku seckanog crnog kima, dva zgnječena čena belog luka i dve kašike meda. Uzimajte po jednu malu kašiku sirupa svako jutro na prazan stomak u trajanju od tri nedelje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading