SPAS ZA PLUĆA Zaboravljeni domaći čaj koji čisti pluća i zaustavlja kašalj PROVERENO

Lepote Srbije

21:00

Aktuelno 0

Kad zima dođe, ovakvi čajevi spašavaju dan!

SPAS ZA PLUĆA Zaboravljeni domaći čaj koji čisti pluća i zaustavlja kašalj PROVERENO
Printscreen

Kada je u pitanju lečenje respiratornih tegoba, nema mu premca. Kumin je samonikla biljka, a pre svega spada u začinsko bilje. Egipćani su prvi shvatili koliko su semenke crnog kima moćne i od njih su pravili lekovito ulje.

Istočni narodi su govorili da crni kim leči sve bolesti, osim smrti. Kim sadrži eterična ulja, nekoliko vrsta masnih kiselina i vitamin C. Prema istraživanjima naučnika, crni kim može uspešno da uništi ili ublaži 600 različitih bolesti i stanja. Za lečenje možete koristiti ulje, napraviti čaj ili dodati seme kima u salate ili jela.

SPAS ZA PLUĆA Zaboravljeni domaći čaj koji čisti pluća i zaustavlja kašalj PROVERENO pixabay
 

Kumin ima analgetska, antibakterijska, antiinflamatorna i antivirusna svojstva. Zahvaljujući svom sastavu, uspešno oporavlja jetru, izbacuje toksine, poboljšava rad bubrega, reguliše krvni pritisak i drži holesterol pod kontrolom. Kim poboljšava apetit, olakšava varenje, nadimanje i pomaže kod grčeva u stomaku.

Dokazano je da pozitivno utiče na dijabetes i snižavanje šećera u krvi. Pozitivan efekat je zabeležen i kod pacijenata sa rakom. Zbog snažnog antioksidativnog dejstva na imunitet, posebno je efikasan kod ljudi koji primaju hemoterapiju jer ubrzava oporavak između hemoterapije i pojačava efekat.

Crni kim takođe snažno utiče na obnavljanje plućnog tkiva, čišćenje disajnih puteva, poboljšanje plućnih funkcija. Čaj od crnog kima protiv bronhitisa i kašlja Pomešajte jednu veliku kašiku crnog kima, jednu malu kašiku kamilice i pola male kašike anisa u jednoj šolji tople vode. Ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti, zasladiti medom i piti nekoliko puta dnevno.

Sirup za astmu

Pomešajte jednu malu kašiku seckanog crnog kima, dva zgnječena čena belog luka i dve kašike meda. Uzimajte po jednu malu kašiku sirupa svako jutro na prazan stomak u trajanju od tri nedelje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading