OSUĐENICI IMALI VELIKU ULOGU Okružni zatvoren u Smederevu predstavio svoju rakiju (FOTO)

Lepote Srbije

20:00

Aktuelno 0

Okružni zatvor u Smederevu predstavio je po drugi put na upravo završenom Šumadijskom festivalu rakije u Кragujevcu tri vrste rakije koje se proizvode na ekonomiji ovog zavoda.

OSUĐENICI IMALI VELIKU ULOGU Okružni zatvoren u Smederevu predstavio svoju rakiju (FOTO)
uiks

 

 

Na ovom jedinstvenom poljoprivrednom gazdinstvu proizvodi se rakija od jabuka, šljiva i kajsija, a na ekonomiji su zastupljene i stočarska i ratarska proizvodnja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ekonomija OZ u Smederevu se prostire na površini od skoro dva hektara, dok površina pod zasađenim jabukama zauzima 1,1 hektar. Voće se čuva u hladnjači, kapaciteta 100 tona robe, opremljenoj po HASSAP standardu. Osim hladnjače za voće, izgrađene su i dve komore za povrće kapaciteta od po osam tona.

U procesu pravljenja rakije osuđenici iz otvorenog i poluotvorenog odeljenja su angažovani na pomoćnim poslovima, poput branja jabuka, njihovog pranja i čišćenja i drugih poslova koje mogu da nauče od instruktora u ovom zavodu.

OSUĐENICI IMALI VELIKU ULOGU Okružni zatvoren u Smederevu predstavio svoju rakiju (FOTO) uiks
 

U stolarskoj radionici osuđenici izrađuju drvenu ambalažu za rakiju koja je takođe prikazana posetiocima na Šumadijskom festivalu.

Treći Šumadijski festival rakije su organizovale Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija, a uz podršku Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Кragujevac.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading