Milica iz Požege ima samo 19 godina i uspešna je dreserka, njen belgijski ovčar oduševljava gde god se pojavi (FOTO)
Od malih nogu je i najopasnijim psima prilazila bez straha

Sa godinu dana dobila je svog prvog psa i od tada su oni sastavni deo njenog života. Devetnaestogodišnja Milica Lazić iz Požege brucoš je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu, ali već odavno njen hobi je dresiranje pasa. Sve je počelo kada je želela svog malinou Kiru da nauči osnovnim komandama i uspela u tome. Opasan i nepoverljiv pas, uz njenu dresuru postao je pravi kućni ljubimac.
"Od malih nogu sam svim psima prilazila bez straha i to je ljubav koja ne može da se opiše rečima. Iako je bilo dosta predrasuda zbog toga što se ja kao mlada devojka bavim dresurom opasnih pasa, sve sam ih razuverila jer dresura nije moj posao, već hobi koji mi pričinjava ogromno zadovoljstvo. Sa mojim belgijskim ovčarom sam počela. To su psi koji tek od druge godine kreću da se uče osnovnim komandama, jer su do tada još uvek nezreli", priča za RINU ova mlada dreserka iz Požege.
Rina
Dresuru je učila na predavanjima, od stranih dresera preko jutjuba i postala pravi majstor. To najbolje dokazuje upravo i njen pas koji osvaja brojne nagrade na Međunarodnim izložbama. U Zlatiborskom okrugu ubrzo su svi ljubitelji pasa čuli za Milicu, pa je ovog leta imala pune ruke posla. Njenu dresuru prošli su ne samo ovčari, već i druge rasa pasa.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:

Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.

Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
"Vlasnici većinom traže da njihove ljubimce naučim osnovnim komandama. Da se odazivaju na ime, da mogu da ih ostave ispred prodavnice, da ne napadaju ljude, druge pse i ptice. Ali, bilo je i onih specijalnih zahteva kao na primer da pas da šapu, da se prevrne na komandu. Metoda koju ja koristim naziva se pozitivnom, jer radim po principu nagrade. Ukoliko pas uradi ono što se od njega traži dobija nakon toga lopticu ili hranu u zavisnosti šta više preferira", rekla je Milica.
Rina
Ona naglašava i podvlači da ne postoje loši psi, već samo loš pristup vlasnika prema njima i da samo od toga zavisi kakav će biti njihov kućni ljubimac kad stasa.
"Svi psi su mahom jako inteligentni i vole da uče, zato je jako važno da se radi sa njima. Jako je važno da vlasnik vodi računa o svom kućnom ljubimcu od kako kroči u njihov dom, sa njima mora dosta da se radi kako bi na kraju bili ponosni vlasnici", kaže ova buduća doktorka veterine.
Rina
Najveću podršku u njenom hobiju pruža joj porodica, bez koje ne bi uspela da postane ovako dobar i uspešan drser kao što je sad.
"Odmah smo prepoznali tu njenu ljubav prema psima i nismo želeli da je sputavamo. Tu smo da je podržimo da ostvari svoje snove. Pratimo ono što radi, podržavamo je. Na samom početku mžda i nije bilo svejedno što je birala da bude dreser opasnih pasa, ali ubrzo smo shvatili da nemamo ni najmanji razlog za brigu jer to je ono u čemu se odlično snalazi i voli ono što radi, a to je najvažnije", izjavio je Miličin tata Krsto.
Rina
Milica je ovih dana zuzela klupu na predavanjima na fakultetu, ali kako kaže, to je neće sprečiti da svaki svoj slobodan trenutak posveti svojim psima.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Da bi vam sve išlo od ruke na Spasovdan obavezno izgovorite ovih 5 moćnih reči: Molitva koja čini čuda
Spasovdan je dan čuda, dan novih početaka i dan kada sve može da se okrene na dobro ako se iskreno pomolite

Ubija korov i štiti biljke od štetočina: Ovaj jeftini sastojak sigurno imate u kući, a učiniće vašu baštu još lepšom
Ako želite da zaštitite vaše biljke ili da sprečite da ih korov ubije, u kuhinji se nalazi sve što vam treba.

U četvrtak slavimo Spasovdan koji se smatra najsrećnijim danom u godini i ovo obavezno uradite kako bi vam sve išlo do ruke: Mnogi prave istu grešu i privlače tako zlo u kuću
Spasovdan je jedan je od 12 velikih praznika i slave ga brojni vernici kao krsnu slavu. Za ovaj poseban dan vezuju se brojni običaji i verovanja koji su naši preci pomno poštovali.

Šokiraćete se kako peteljke jagoda utiču na zdravlje! Izuzetno su lekovite, evo i za šta
Peteljke jagoda se mogu koristiti na različite kreativne načine.

5 prelepih biljaka za ljubitelje bez vremena i iskustva: Uspevaju uz minimalnu negu i cvetaju kao san
Ove biljke će ulepšavati baštu i bez redovnog zalivanja, đubrenja ili orezivanja
Komentari(0)