"ČUDO OD DETETA" NOSI SRPSKU KRV Adriana je “oduvala” svoju konkurenciju, pogledajte kako! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je svetsko zlato u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu za juniore i juniorke u Kolumbiji.

"ČUDO OD DETETA" NOSI SRPSKU KRV Adriana je “oduvala” svoju konkurenciju, pogledajte kako! (FOTO/VIDEO)
Foto: ASS/Adriana Vilagoš

Adriana Vilagoš još jednom je dokazala zašto je nazivaju “čudom od deteta”, ona je od malih nogu pokazivala ekstreman talenat, a već nekoliko godina unazad ona niže fantastične rezultate.

Talentovana mlada atletičarka prošle godine postala je Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja, a ove godine nadmašila je svoj rezultat i još jednom potvrdila da je na tronu i da nema nameru da ga prepusti nekom drugom.

Novi zlatni hitac, kao i novi nacionalni rekord i rekord šampionata za starije juniorke Vilagoš je izvela na stazi stadiona u Kolumbiji rezultatom – Adriana je udarila novi pečat na istoriju srpske, ali i svetske atletike.

Današnji dan ostaće zauvek upisan kao dan kraljice sportova, dan kada se u dalekoj Kolumbiji pevalo “Bože pravde”.

Adriana je “oduvala” svoju konkurenciju kada je njeno koplje letelo do neverovatnih 63.52 m u trećoj seriji. Pored ovog fantastičnog rezultata, ona je imala još tri hica preko 60 m što govori o njenoj superiornosti i vrhunskoj formi u kojoj se nalazi. Ostale takmičarke bacale su skoro 10 metara manje od naše Adriane.

Vicešampionka sveta postala je Valentina Barrios iz Kolumbije sa 57,84 m, dok je treće mesto zauzela atletičarka iz Urugvaja Manuela Rotundo rezultatom 55.11 m.

Još jedan veliki uspeh za srpsku atletiku ostvario je Bogdan Vidojković koji se plasirao u veliko finale trke 110 metara sa preprekama na Svetskom prvenstvu za juniore.

Foto: ASS/Bogdan Vidojković
 

Vidojković je prvo istrčao novi nacionalni rekord U20 u kvalifikacijama i sa 13.69 s plasirao u polufinale ove discipline, a onda je ponovio odličan rezultat i sa 13.70 plasirao se u veliko finale.

Srpski atletičar je zauzeo drugo mesto u trci iza Tajleba Vilisa koji je bio najbolji sa rezultatom 13.62. Za razliku od kvalifikacija, u kojima je imao peto vreme, Vidojković je u polufinalu ostvario 11. rezultat. Srpski atletičar je krenuo sporije, a onda je istrčao perfektnu trku, pa je bez ijednog kontakta sa preponama, sa sedme došao na drugu poziciju.

Finale je na programu u noći između srede i četvrtka.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading