LAJKOVAC POSTAJE SAOBRAĆAJNI CENTAR Sa najvišim evropskim standardima stvara uslove za dolazak stranih investitora (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastao se danas sa direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom, gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i predsednikom opštine Lajkovac Andrijom Živkovićem u gradilišnom kampu China Shandong International povodom izgradnje brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac koja će Valjevo povezati sa autoputem Miloš Veliki.

LAJKOVAC POSTAJE SAOBRAĆAJNI CENTAR Sa najvišim evropskim standardima stvara uslove za dolazak stranih investitora (FOTO/VIDEO)
Foto: Rina

Ministar Momirović je istakao da su uglavnom rešena sva otvorena pitanja u vezi eksproprijacije i da se na teritoriji čitave države ekspropriše na desetine hiljada katastarskih parcela.

Ministar Momirović istakao je važnost projekta brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac jer stvara uslove za dolazak stranih investitora uz napomenu da će se nastaviti sa insistiranjem kako bi svi projekti bili završeni. Početkom sledeće godine, kako je objasnio ministar, Valjevo će imati najsavremeniju komunikaciju i konekciju sa autoputem Miloš Veliki.

LAJKOVAC POSTAJE SAOBRAĆAJNI CENTAR Sa najvišim evropskim standardima stvara uslove za dolazak stranih investitora (FOTO/VIDEO) Foto: Rina
 

Brza saobraćajnica koja će spojiti Valjevo sa autoputem Miloš Veliki potpuno će promeniti perspektivu ovog grada, a Lajkovac će postati saobraćajni centar, rekao je Momirović i dodao da se ove saobraćajnice grade po najvišim evropskim standardima. Putna infrastruktura će, kako je objasnio, generisati nove investicije i veći rast plata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković potvrdio je da je izgradnja brze saobraćajnice strateški najznačajniji projekat za Valjevo, a najbolji dokaz je, kako je rekao, izgradnja tri nove fabrike u Valjevu što je sjajna vest za građane čitavog Kolubarskog okruga.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković rekao je ovom prilikom da se izgradnjom ove saobraćajnice rešava višedecenijski san da centar Kolubarskog okruga, grad Valjevo povežemo sa ostatkom Srbije, a značajna je i za sve ostale opštine u Okrugu.

Lajkovac na mapi:

 

 

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO: 

Komentari(0)

Loading