ARHEOLOZI ŠOKIRANI NAKON ISKOPAVANJA U dvorištu Narodnog muzeja pronađena topovska granata, pretpostavlja se da je iz Drugog svetskog rata (FOTO)

J. K.

10:11

Aktuelno 0

Tokom arheoloških istraživanja u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku pronađeno je neeksplodirano ubojito sredtvo.

ARHEOLOZI ŠOKIRANI NAKON ISKOPAVANJA  U dvorištu Narodnog muzeja pronađena topovska granata, pretpostavlja se da je iz Drugog svetskog rata (FOTO)
Foto: Rina

 

"Policija je na terenu, a prema prvim informacijima reč je o zaostaloj topovskoj granati iz Drugog svetskog rata, francuske proizvodnje. Odmah su obaveštene sve nadležne službe da bi na bezbedan način granata bila uklonjena", potvrđeno je.

Pretpostavlja se da granata datira iz Drugog svetskog rata kada je 1941. godine prema podacima istoričara bombardovana zgrada načelstva i Ekonmska škola koje se nalaze u nepsrednoj blizini Narodnog muzeja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading