RADOSNA VEST ZA DRAGAČEVCE Privodi se kraju kompleks za ponos koji su meštani sa nestrpljenjem čekali (FOTO)

J. K.

11:11

Aktuelno 0

Svi žitelji dragačevske varošice Guča, ali i okolnih mesta, pod jednim krovom dobiće objekat kakav decenijama zaslužuju dugi, zatvoren bazen kakav nemaju mnoge veće prestonice Srbije.

RADOSNA VEST ZA DRAGAČEVCE Privodi se kraju kompleks za ponos koji su meštani sa nestrpljenjem čekali (FOTO)
Foto: Rina

 

Danas je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija čelnici opštine Lulani potpisali su ugovog o sufinansiranju druge faze rekonstrukcije bazena u Guči u iznosu od 15 miliona dinara na šta će opština Lučani iz budžeta izdvojiti 5 miliona.

"Prošle godine smo zajedno sa ministarstvom uložili 22 miliona u pokrivanje bazena i betonski zid oko bazena koji štiti od poplava. Ove godine ministarstvo daje 15 miliona a Opština 5 miliona iz budžeta, sa ovih 20 miliona kompletno ćemo renovirati sam bazen, prostor oko njega, ugraditi lajner, bazensku tehniku, podstanicu za filtraciju vode kao i parterno uređenje. Trećom fazom za narednu godinu je predviđena ugradnja gasnog generatora, solarnih panela, podnog grejanja čime bi se konačno završila rekonstrukcija i pustio u rad zatvoren bazen u punom kapacitetu. Za ovu godinu je cilj da se do početka letnje sezone završe radovi i bazen pusti u funkciju za dnevno kupanje", kazao je Milivoje Dolović, predsednik privremenog organa opštine Lučani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dolović napominje da je kako bazen tako i podstanica za filtraciju vode bila oštećena 2019 i 2020 godine u katastrofalnim poplavama i da je neophodno da sanacija bazena i priprema za pustanje u rad zatvorenog bazena traje fazno jer je tako loklanoj samoupravi lakše da zajedno sa ministarstvom isfinansira sve projekte.

"Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo ove godine uz pomoć „MB Namenska“ Lučani i sa 50 miliona iz budžeta opštine Lučani konačno završiti i pustiti u rad sportsku halu sredinom ove godine, izvođač radova je na terenu i radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Uz nikad veća ulaganja u infrastrukturu od preko 85 miliona dinara i 55 miliona za poljoprivredu kao i oko 20 miliona za podršku rađanju smatramo da je svaki dinar iz budžeta usmeren na pravi način", dodao je Dolović.

Opština Lučani će ove godine zajedno sa Ministarstvom energetike subvencionisati zamenu stolarije i fasada za šta je predviđeno 14 miliona dinara kao i 6 miliona za ugradnju solarnih panela. Takođe smo konkurisali za sredstva za zamenu kotlarnice u Guči kod Ministarstva ekologije za prelazak na gasnu kotlarnicu.

Komentari(0)

Loading