RADOSNA VEST ZA DRAGAČEVCE Privodi se kraju kompleks za ponos koji su meštani sa nestrpljenjem čekali (FOTO)

J. K.

11:11

Aktuelno 0

Svi žitelji dragačevske varošice Guča, ali i okolnih mesta, pod jednim krovom dobiće objekat kakav decenijama zaslužuju dugi, zatvoren bazen kakav nemaju mnoge veće prestonice Srbije.

RADOSNA VEST ZA DRAGAČEVCE Privodi se kraju kompleks za ponos koji su meštani sa nestrpljenjem čekali (FOTO)
Foto: Rina

 

Danas je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija čelnici opštine Lulani potpisali su ugovog o sufinansiranju druge faze rekonstrukcije bazena u Guči u iznosu od 15 miliona dinara na šta će opština Lučani iz budžeta izdvojiti 5 miliona.

"Prošle godine smo zajedno sa ministarstvom uložili 22 miliona u pokrivanje bazena i betonski zid oko bazena koji štiti od poplava. Ove godine ministarstvo daje 15 miliona a Opština 5 miliona iz budžeta, sa ovih 20 miliona kompletno ćemo renovirati sam bazen, prostor oko njega, ugraditi lajner, bazensku tehniku, podstanicu za filtraciju vode kao i parterno uređenje. Trećom fazom za narednu godinu je predviđena ugradnja gasnog generatora, solarnih panela, podnog grejanja čime bi se konačno završila rekonstrukcija i pustio u rad zatvoren bazen u punom kapacitetu. Za ovu godinu je cilj da se do početka letnje sezone završe radovi i bazen pusti u funkciju za dnevno kupanje", kazao je Milivoje Dolović, predsednik privremenog organa opštine Lučani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dolović napominje da je kako bazen tako i podstanica za filtraciju vode bila oštećena 2019 i 2020 godine u katastrofalnim poplavama i da je neophodno da sanacija bazena i priprema za pustanje u rad zatvorenog bazena traje fazno jer je tako loklanoj samoupravi lakše da zajedno sa ministarstvom isfinansira sve projekte.

"Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo ove godine uz pomoć „MB Namenska“ Lučani i sa 50 miliona iz budžeta opštine Lučani konačno završiti i pustiti u rad sportsku halu sredinom ove godine, izvođač radova je na terenu i radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Uz nikad veća ulaganja u infrastrukturu od preko 85 miliona dinara i 55 miliona za poljoprivredu kao i oko 20 miliona za podršku rađanju smatramo da je svaki dinar iz budžeta usmeren na pravi način", dodao je Dolović.

Opština Lučani će ove godine zajedno sa Ministarstvom energetike subvencionisati zamenu stolarije i fasada za šta je predviđeno 14 miliona dinara kao i 6 miliona za ugradnju solarnih panela. Takođe smo konkurisali za sredstva za zamenu kotlarnice u Guči kod Ministarstva ekologije za prelazak na gasnu kotlarnicu.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading