STANJE NA PUTEVIMA Svi autoputevi prohodni, putari spremni i za veće padavine

M. M.

17:30

Aktuelno 0

Državni putevi prohodni, putari spremni i za veće padavine. U Beogradu stanje takođe pod kontrolom.

STANJE NA PUTEVIMA Svi autoputevi prohodni, putari spremni i za veće padavine
Tanjug

 

Autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima prohodni su za saobraćaj, rečeno je danas u Putevima Srbije.

Na snazi je treći stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme za čišćenje, kako bi se obezbedio normalan saobraćaj na mreži državnih puteva.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:


U Putevima Srbije naglašavaju da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, kao i da su putari spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

"Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa", navode iz ovog preduzeća.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da je zimska služba JKP "Beograd put" trenutno u pojačanom trećem stepenu angažovanja.

"To znači da je za čišćenje snežnih padavina, za koje se na osnovu vremenske prognoze očekuje da će padati promenljivim intenzitetom u narednih 36 časova, angažovano 80 velikih kamiona, 15 manjih multikar vozila i 15 građevinskih utovarnih mašina.

Ekipe ove službe rade 24 časa dnevno, u dve smene po 12 časova. U svakoj smeni aktivan je ovaj broj vozila, a menjaju se posade. Ukupno, u obe smene na čišćenju snega angažovano je preko 300 ljudi dnevno", istakao je gradonačelnik Radojičić, saopštio je Beoinfo.

Gradonačelnik je naglasio da je stanje na terenu pod kontrolom, kao i da je zimska služba "Beograd puta" prisutna na svih 14 baza, na teritoriji svih 17 gradskih opština.

"Na mestima višim od 300 m nadmorske visine u gradu (Avala i Kosmaj) očekuje se u narednih 36 časova do 15 cm snega, ali ne na kolovozima. Saobraćajnice prvog prioriteta moraju biti potpuno čiste 4 sata od prestanka padavina.

Od 2.375 km saobraćajnica koje održava JKP 'Beograd put' oko 80 odsto, odnosno 1.900 km su saobraćajnice prvog prioriteta. Već smo uveliko počeli sa posipanjem soli. Imamo na raspolaganju 16.000 tona soli i 2.000 tona kamenog agregata, koje sad posipamo. To su količine sasvim dovoljne za celu zimu, i građani ne treba da brinu, zimske službe su spremne", zaključio je gradonačelnik Beograda.

 

Komentari(0)

Loading