Ovako se pravi najukusnija vaskršnja pogača: Ne zahteva mnogo vremena, a mekana je kao pamuk
Recept za lisnatu uskršnju pogaču koja baš svakome uspe

Potrebno je:
sveži kvasac 42 g
- so 1 supena kašika
- šećer 1 supena kašika
- jaja 2 + jedno belance ( žumance za premazivanje pogače)
- ulje 3 supene kašike
- prašak za pecivo pola kesice
- jogurt 1 čaša
- brašno 850 g
- margarin 200 g
- susam po ukusu
Kako pripremiti:
U mlako mleko dodati: kvasac, šećer, so, ulje, jaja, čašu jogurta, prašak za pecivo i zamesiti testo. Ostaviti testo 60 minuta da nadođe. Podeliti testo na dva dela (900 gr i 700 kr). Testo od 900 gr rastanjiti u obliku pravougaonika i premazati sa pola margarina i uviti u rolat.
Makazama ili oštrim nožem seći pužiće debljine 2 cm. Pužiće ređati unutar šerpe tako da se oni preklapaju na pola. Drugi deo testa (700 gr) rastanjiti u pravougaoni oblik, premazati preostalim margarinom. Jednu stranu testa iseći rebrasto i uviti testo u rolat, tako da rebrasti deo testa dođe na kraju i vidljiv je.
Tako pripremljenu smesu ubaciti u središnji deo posude. Pogaču ostaviti 30 minuta da nadođe, premazati je žumancetom, posuti susamom i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Samo jednu namirnicu zakopajte u zemlju i gledajte kako vam ruže buje do jeseni: Evo kako da ih zaštitite od štetočina
Ako želite da vaše ružecvetaju sve do jeseni, važno je da im obezbedite odgovarajuću negu na vreme. Ključ uspeha leži u redovnoj prihrani i zaštiti od štetočina.

Minimalna ulaganja: Napravite sami sistem za zalivanje „kap po kap“ i to od stvari koje već imate! (VIDEO)
Kako biste postigli ujednačeno i sporo kapanje, od suštinske je važnosti da povedete računa o par stvari

Danas je Sveti mučenik Jovan Vladimir, knez srpski: Za spasenje duše izgovorite ove reči
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog mučenika Jovana Vladimira.

Samo ovako se pravilno skida krpelj! Bezbedno je, ne boli, nećete se zaraziti, sve ostalo su "babske priče"
Krpelj može da luta po telu i nekoliko sati pre nego što se pričvrsti za kožu

DANAS SVAKI VERNIK TREBA DA URADI OVO: Slave se sveti car Konstantin i carica Jelena
Danas vernici proslavljaju Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu, a za ovaj praznik vezani su i običaji koji se poštuju vekovima.
Komentari(0)