AMERIKANAC KUPIO SRPSKI VOJNI ŠLEM, A KADA GA JE OKRENUO USLEDIO JE ŠOK: Odmah je zatražio POMOĆ! (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Amerikanac kupio srpski vojni šlem preko interneta pa ostao u čudu zbog onoga što na njemu piše

vojnik
Printscreen/TikTok

Muškarac iz Amerike koji je pre nekoliko godina u želji da poseduje srpski vojni šlem, uspeo da ga nađe i naruči na internetu, sada se našao u čudu kada je shvatio da se na samom šlemu nalazi nešto ispisano na ćirilici zbog čega je odmah zatražio pomoć na društvenim mrežama.

Amerikanac koji se na Reditu predstavlja kao Džordan objasnio je da već godinama poseduje šlem, međutim tek sada je primetio da se na unutrašnjem delu šlema nalazi ispisano ime. U želji da sazna o kom se imenu radi, pitao je srpske korisnike ovog sajta da mu pomognu u prevođenju.

"Zdravo, može li neko da mi pomogne i da mi prevede reč. Kupio sam stari srpski vojni šlem pre nekoliko godina i sada shvatio da ima natpis unutra, bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne da saznam šta piše, hvala!", napisao je Džordan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Srbi su mu odmah u komentarima rešili svu misteriju te objasnili o čemu se radi.

"Radivoje - ime je. Lično ime", "Pripada vojsci Jugoslavije, Radivoje se samo potpisao", komentarisali su oni.

Srpski šlem stigao iz Teksasa

Ipak, jedan ga je posavetovao da proveri obližnjupravoslavnu crkvu i vidi da li šlem pripada nekoj porodici vojnika.

"Proveri pravoslavnu crkvu u blizini lokacije na kojoj si ovo pronašao. Možda imaju bazu rođenih/umrlih ljudi ili nešto slično", posavetovao ga je jedan korisnik.

Međutim, Amerikanac je još jednom objasnio da je šlem naručio preko interneta i da je paket stigao iz Teksasa.

"Nažalost, kupio sam ga na internetu i prodat je iz Teksasa tako da nemam pojma kako je nabavljen. Ovo je zaista zanimljivo, voleo bih da postoji način da ga vratim porodici vojnika", zaključio je on.

 

 

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading