OVO STAROSLOVENSKO IME SRBI SU ZABORAVILI Nekada je bilo jako popularno, a ima posebno značenje

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Prema numerološkom značenje osobe koje nose ovo ime su originalni i inventivni.

Beba
Shutterstock

 

Retro imena se vraćaju u modu - neka su vam sigruno poznata, a ima i onih koja su zaboravljena. Ovo muško ime je bilo nekada jako popularno u Jugoslaviji baš zbog svog moćnog značenja. Ukoliko ste odustali od modernih imena, evo jednog sjajnog predloga za vas ako čekate dečaka.

Ime Davor je staroslovenskog porekla nastalo od reči "davori", starog uzvika radosti, pretnji, ali i žalosti. Smatra se da je Davor mitološko biće iz slovenske mitologije i označava boga rata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovo božanstvo je navodno imalo sedam glava i osam mačeva - sedam mačeva za pojasom, i osmi mač u desnoj ruci. Od ovog imena izvedena su imena Davorin, Davorka i Davorko.

Prema numerološkom značenje osobe koje nose ovo ime su originalni i inventivni. Interesuju se za misticizam. Ozbiljni su, odani i stabilni.

Slep a sve radi

LJUBIŠA JE FENOMEN Potpuno SLEP vešto barata OŠTRIM STRUGOM, vešt je bravar i još bolji stolar

Zanimljivosti

20:00

14 maj, 2024

Arilje – Ljubiša Đorđević iz sela Visoka kod Arilja već 15 godina živi u potpunom mraku, jer je zbog dijabetesa izgubio vid. Međutim, ovaj čovek pravi je fenomen u Srbiji, jer iako apsolutno slep on je fantastičan stolar i bravar, pa celo Arilje vrednom majstoru skida kapu. Ono što on uradi, tako spretno i precizno, neko ne bi mogao ni sa duplom dioptrijom.

Lubenica

SAVETI ZLATA VREDNI Evo kako da izaberete NAJSOČNIJU LUBENICU!

Zanimljivosti

20:00

13 maj, 2024

Ništa ne gasi žeđ u vrelim letnjim danima bolje od lubenice. Često je svrstavamo u voće, a ona je zapravo povrće i pripada porodici bundeva. Najlepšeg su ukusa i najslađe tokom leta, mada se mogu pronaći tokom cele godine. U nastavku teksta donosimo savete kako da izaberete najsočniju lubenicu.

Komentari(0)

Loading