Znate li zašto aluminijumska folija ima dve strane? Odgovor će vas iznenaditi

Aluminijumska folija ima sjajnu i mat stranu i nije svejedno koju koristite kada pakujete hranu.

Folija
Shutterstock

Aluminijumska folija se svakodnevno koristi u kuhinji za pakovanje hrane, ali mnogi ne obražaju pažnju na to da ona ima dve strane, mat i sjajnu. 

Sjajna i mat strana folije nastaju tokom procesa proizvodnje, kada dva sloja folije prolaze kroz valjak istovremeno. Strana koja dolazi u dodir sa visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, dok druga ostaje mat.

Kada koristite foliju za hranu, verovatno mislite da nije bitno na koju stranu je okrenuta.

Ali proizvođači folije ističu da se maksimalna efikasnost postiže kada je hrana stavljena na mat stranu i omotana njome. Na taj način ona bolje čuva ukus i svežinu. 

Dakle, obratite pažnju na koju stranu folije stavljate hranu. Ako je i do sada hrana upakovana u foliju bila ukusna, sada bi mogla biti još bolja. 

petrija obrenović

PETRIJA OBRENOVIĆ Prosce je imala još u 13 godina, a udala se u 15 kao PRVA SRPKINJA U VENČANICI

Zanimljivosti

20:00

16 maj, 2024

Petrija je bila očeva mezimica... ponos i dika kneza Miloša Obrenovića, njegova najstarija ćerka i prvo dete koje je preživelo najranije detinjstvo. Odgajao ju je i vaspitao onako kako je i živeo - strogo i tradicionalno, bez preterane sentimentalnosti i nežnosti, ali to Petriju nije sprečilo da postane, svesno ili ne, dah promena i duh moderne Evrope koji je nepovratno stizao i u Srbiju.

Komentari(0)

Loading