VOJVOĐANSKA KUĆA MIRJANE MEMEDOVIĆ JE SAN SNOVA: Nije ni čudo da je baš to OMILJENO MESTO bivšoj ženi poznatog voditelja

Nije ni čudo što je cela porodica zaluđena prirodom i životom van gradske vreve.

Ivanovačka ada
Shutterstock

Mirjana Memedović već neko vreme nije više supruga našeg poznatog voditelja Jovana Memedovića, ali sa njim je i dalje spaja njihova zajednička strast, ona prema prema prirodi.

Osim što sami toliko uživaju u ruralnim sredinama, svoju ljubav su uspešno preneli i na svoje potomke, posebno na ćerku Mašu Memedović, koja retko kada zalazi u grad osim ako nije zbog posla.

Mirjanina privatna oaza nalazi se blizu Dunava, u selu Prigrevica pored Apatina, mestu u kome je vreme stalo i koje odiše starinskim šarmom severozapadne Bačke.

„Raj za oči i dušu“, napisala je ona pored jedne fotografije na kojoj su u prvom planu sveže voće i veliko dvorište puno zelenila.

Kad poželi da pobegne od beogradske gužve, Mirjana ne mora da putuje daleko. U miru bačke ravnice ima kuću uređenu u tipičnom vojvođanskom stilu, a ona je neke detalje je sama malo i doterala.

Među rustičnim vojvođanskim čarolijama našla se i stara preslica, pa su se ispod fotografije na Instagramu nadovezali odgovarajući komentari iz bajke o Trnovoj Ružici.

„Čekam još princa za buđenje”, našalila se Mirjana odgovarajući pratiocima.

U letnjoj sezoni mnoga vojvođanska polja ukrašavaju suncokreti. Prirodni antistres, kako kaže Mirjana, podsećajući na blagotvorna svojstva biljke prelepog cveta iz koje se dobija ulje, ne samo jestivo, već i eterično. Ima ga puno u blizini njene kuće…

petrija obrenović

PETRIJA OBRENOVIĆ Prosce je imala još u 13 godina, a udala se u 15 kao PRVA SRPKINJA U VENČANICI

Zanimljivosti

20:00

16 maj, 2024

Petrija je bila očeva mezimica... ponos i dika kneza Miloša Obrenovića, njegova najstarija ćerka i prvo dete koje je preživelo najranije detinjstvo. Odgajao ju je i vaspitao onako kako je i živeo - strogo i tradicionalno, bez preterane sentimentalnosti i nežnosti, ali to Petriju nije sprečilo da postane, svesno ili ne, dah promena i duh moderne Evrope koji je nepovratno stizao i u Srbiju.

Komentari(0)

Loading