Otac Predrag Popović poručuje da nikad ne govorimo 'Primi moje saučešće' ožalošćenima: Ove reči treba izgovoriti

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Otac Predrag Popović poznat je kao neko ko često vernicima daje savete o veri, ljubavi i životu u balansu, pruža podršku vernicima u svim iskušenjima i rešava moralne dileme. Nedavno je komentarisao i zašto prilikom smrtnog slučaja ne bi trebalo ožalošćenima izgovarati rečenicu "Primi moje saučešće".

Otac Predrag Popović poručuje da nikad ne govorimo 'Primi moje saučešće' ožalošćenima: Ove reči treba izgovoriti
Printscreen/Youtube

"Kada izjavljujete saučešće ne budite plitki, nemojte govoriti 'Primi moje saučešće', pa onda 'šta je to bilo, šta se desilo'. Priđeš čoveku i kažeš mu 'Hristos vaskrse'. Tako se izjavljuje saučešće. Zapitaće se i ovaj i reći, 'šta mi reče sad ovaj, zašto Hristos Vaskrse'. Ali shvatiće, te reči će mu se otkriti kad bude trebalo", rekao je otac Predrag.

Dalje je objasnio zašto je ovaj način izražavanja empatije pravilniji i prigodan u trenucima tako tužne životne situacije.

"Pitaće vas taj kome tako izjavite saučešće 'zašto si mi to rekao' a ti ćeš onda reći: 'Zato što sam ti rekao da ti je otac živ, ili majka, brat, dete, ko ti je već umro. I ako je On vaskrsnuo i oni će vaskrsnuti. Ja sam ti doneo najradosniju vest - da nije umro nego da je već u budućnosti i čeka tebe. Da se nadaš i svom vasrskenju i ponovom susretu sa njim", poručio je otac Predrag u obraćanju putem videa na svojoj Fejsbuk stranici.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Mnogi su mu se u komentarima zahvalili na nesebičnosti i spremnosti da sa vernicima koji cene njegovo mišljenje svesrdno deli životne mudrosti i savete, a većina je za ovakav pristup ožalošćenima prvi put čula.

 

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Komentari(0)

Loading