Komšije prodaju čitavo jedno ostrvo, cena "prava sitnica": Ostrvo cveća ide za 80 miliona evra

Miholjska prevlaka je ostrvo koje pripada Boki Kotorskoj

Komšije prodaju čitavo jedno ostrvo, cena "prava sitnica": Ostrvo cveća ide za 80 miliona evra
Rina

Jedno od najlepših mesta u Boki Kotorskoj poznato je kao Ostrvo cveća koje se nalazi u na području opštine Tivat, a poznato je još i kao Miholjska prevlaka. Nekada je bilo elitno vojno odmaralište, da bi se početkom devedesetih tu doselila raseljana lica iz ratom zahvaćenih područja.

Svoj dom ovde su našle porodice mahom penzionisanih vojnih lica, koje su smeštene u oko 100 bungalova. Vlasništvo u većinskom delu pripada Mitropoliji crnogorsko primorskoj, zatim državi i mali deo privatnim licima. Sada je ova atraktivna turistička lokacija kompletno na prodaju.

- Prodaje se čitavo Ostrvo cveća, a koliko sam upućen početna cena je oko 80 miliona evra. Opština Tivat nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i veoma značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mesto za letovanje, pa se nadamo da će se Ostrvu cveća vratiti taj nekadašnji sjaj, izjavio je za RINU predsednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ukupna površina ostrva iznosi oko 120.000 metara kvadratnih, od čega su svega 1.089 metara kvadratnih stambeni objekti, a ukupna površina plaža je 1.200 metara kvadratnih.
Nalazi se u blizini aerodroma Tivat, a sa kopnom je spojeno asfaltnim mostom dugačkim 12 metara.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading