RUS DOŠAO U SRBIJU, PA ODMAH ULETEO U BIZNIS: Beograđani glavne mušterije, dobro zarađuje! Ne želi da se vraća

Lepote Srbije

15:00

Zanimljivosti 0

Otvorio pab u kom proizvodi domaći sajder – alkoholno piće napravljeno od soka od jabuke ili kruške.

RUS DOŠAO U SRBIJU, PA ODMAH ULETEO U BIZNIS: Beograđani glavne mušterije, dobro zarađuje! Ne želi da se vraća
Shutterstock

Među izbeglicama koji su iz Rusije došli u Srbiju našao se i Aleksej koji je po dolasku u Srbiju odučio da počne da radi samostalno i razvije biznis koji se dopao i ruskoj dijaspori, ali i lokalnoj zajednici. On je otvorio pab u kom proizvodi domaći sajder – alkoholno piće napravljeno od soka od jabuke ili kruške.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je mnogo lakše pokrenuti sopstveni biznis nego što je to slučaj u Rusiji.

Ističe da se u Srbiji oseća dobro, da postoji velika ruska zajednica i da se međusobno pomažu. Kako kaže, u njegov pab dolazi i lokalno beogradsko stanovništvo, mada najveći broj onih koji dolaze su Rusi koji su došli kada je rat počeo, ali ima i onih koji su u Srbiji godinama unazad.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Srbija je veoma prijateljski nastrojena prema Rusima. U drugim zemljama i nije baš tako“, kaže jedna gošća u njegovom pabu.

Ističe da je njegov život sada u Srbiji i da ne namerava da se vrati u rodni Sankt Petersburg iako mu nedostaju prijatelji i grad u kom je odrastao.

„Neću se vraćati do kraja rata, jedan od razloga je što bih verovatno bio mobilisan i poslat u Ukrajinu. Nije da se toga plašim, nego su moji politički stavovi takvi da ne razumem zašto se ratuje i zašto nam je sve to trebalo“, kaže ovaj Rus.

On ukazuje na to da ovaj rat Rusima nije doneo ništa dobro, a Ukrajince je potpuno ojadio.

„Situacija je napeta. Što se tiče rata u Ukrajini mnogo Rusa je propatili od početka rata, a da ne pričamo o gubicima ukrajinskog naroda. DRuštvo u Srbiji nije monolitno, postoji ljubav prema Putinu i mržnja prema totalitarizmu. Iz razgovora sa ljudima vidim da nemaju svi iste političke stavove, i da ima onih koji su protiv rata u Ukrajini“, kaže on.

Izvor: Mondo

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading