OTKRIVENA TAJNA DOBRE PICE Najbolji pica majstor na svetu je Srbin

Lepote Srbije

10:00

Zanimljivosti 0

Poznato je da je pica "lična karta" Italije. Ali, manje je poznato da je najbolji pica-majstor na svetu Srbin, Beograđanin.

pica margarita
Foto: Shutterstock

 

Poznato je da je pica "lična karta" Italije. Ali, manje je poznato da je najbolji pica-majstor na svetu Srbin, Beograđanin. Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ, poručuje Goran Abramović.

Goran Abramović osvojio je prvo mesto na svetskom takmičenju u pravljenju tradicionalne napolitanske pice, piše RTS.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Prošle godine sam postao svetski šampion u Napulju za tradicionalnu picu Napolitanu, pravio sam picu Margaritu. U novembru je tradicionalno u Portu održana svečanost za svetske šampione, gde sam bio pozvan i gde sam pobedio - rekao je Goran Abramović.

Dodaje da su među takmičarima u pitanju nijanse, kao i da je važno da se tog dana poklope kockice, da bude vaš dan i sve kako treba i da rezultatima pokažete da li ste najbolji ili niste.

- Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ. Vreme za koje radite picu je ključ vašeg uspeha. Prva i velika stvar za dobru picu je testo, najveća tajna je osećaj za testo. Zatim, namirnice koje koristite treba da budu kvalitetne, bitna stvar je pica-peć i naravno pica-majstor koji pravi proizvod nazvan pica - istakao je Abramović.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading