KOJE LEKOVE SRBI NAČEŠĆE KUPUJU? Svest o značaju prevencije raste, OVO sadrži svaka KUĆNA APOTEKA

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Rezultat nacionalnog istraživanja o zdravstvenom stanju i upotrebi lekova u Srbiji otkriva nam šta Srbi od lekova najčešće kupuju

KOJE LEKOVE SRBI NAČEŠĆE KUPUJU? Svest o značaju prevencije raste, OVO sadrži svaka KUĆNA APOTEKA
Shutterstock

Proizvodi koji se najčešće nalaze u kućnim apotekama u domovima u Srbiji, prema odgovorima 84% ljudi, su oni koji se izdaju bez lekarskog recepta - tablete, kapsule, masti i gelovi za uobičajene zdravstvene probleme i bolesti.

Među lekovima koji se nalaze u kućnoj apoteci su najčešći analgetici (75%) i antipiretici (72%); 69% ljudi potvrđuje da njihove kućne apoteke sadrže proizvode protiv bolova u grlu, kašlja ili prehlade, dok 41% ispitanika u Srbiji ističe da njihove kućne apoteke imaju i proizvode protiv alergija (u globalnom su porastu i smatra se da čak do 10% svetske populacije ima neki oblik alergije).

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading