JONOSFERA JE GORELA, LJUDIMA SE VIDELA BELIČASTO-PLAVA AURA Da li je ovo zaista najčudesniji eksperiment Nikole Tesle?

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Postoje mnogi zapisi i novinski članci da je jonosfera gorela i da se ljudima videla beličasto plava aura. 1903. godine je prvi put upaljen Teslin Toranj ili Wardenclyffe Tower... Šta se te noći desilo sa jonosferom? Zašto su ljudi sa Long Ajlenda tužili Teslu?

tesla
Printscreen/Youtube

Tesla 1894. godine izlazi sa svojom teorijom kosmičkih zraka, uspeo je da nađe tehnološki način, mogao je vrlo precizno da usmerava energiju toliko precizno da je bio u stanju tom energijom da buši metalne pločice.

Ostali su zapisi da je bukvalno topio dijamant. Prirodna radijanta energija gde se impulsima pokreće cela energija od oko nekih 150.000 impulsa u sekundi.

Trebalo mu je izolovano mesto daleko od ljudi, visoka nadmorska visina i otišao je u Kolorado Springs. To je bilo 1899. godine, plašio se mogućih efekata, bilo mu je jasno o čemu se radi. Slao je energiju na nekoliko stotina metara bez beleženja ikakvog pada energije, razlog je bio longitudinalni prenos energije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Trebao mu je nekakav kontrolni faktor što je rešio putem elektriciteta. Jer struja koju je izvlačio iz zemlje je bila jačine 1100 ampera, stoga je morala biti kontrolisana zbog natprirodne jačine koja je praktično predstavljala kontaminiranu energiju. Morao je da sinhronizuje te impulse.

Imao je probnu stanicu 26 milja udaljenu od transmitera. Palio je 200 lampi jačine 50W.

JONOSFERA JE GORELA, LJUDIMA SE VIDELA BELIČASTO-PLAVA AURA Da li je ovo zaista najčudesniji eksperiment Nikole Tesle? Printscreen/Youtube
 

Vratio se iz Kolorada, J.P. Morgan mu je dao pare da napravi ovu kulu - Kula Wardenclyffe.

Ta kula je 1903. godine puštena u rad jednu noć, uključena probno. Postoje članci i jako puno tragova o ovom događaju. Ta kula je nekih 100 km od Nju Jorka, u Nju Jorku su o tome čitali u novinama, a na Long Ajlendu se pojavila beličasto-plava aura oko ljudi.

Kad je sutradan ugasio sve to, na Long Ajlendu su bili protesti. Tužili su ga koliko su se bili uplašili. Čitava mala afera je bila oko toga i J.P. Morgan je tu prekinuo finansiranje. Nikada praktično nisu napravili trafo-stanicu.

Kako je funkcionisao sistem: Tesla uključi pumpu za provod te energije, i to radi kraće od jedne sekunde i onda isključi napajanje. Kada pokrene tu energiju, njemu više nikakvo napajanje ne treba, a onda ako pojava u nekom trenutku krene da posustaje, samo je trebalo opet na tu jednu sekundu uključiti napajanje.

Inače postojao je plan da se na 10 mesta na svetu podignu ta napajanja, za Evropu je bio plan da to bude kod Amsterdama.

1905. se zadnji put vratio u tu kulu i kad ju je napuštao, ništa od svojih zabeleški nije poneo sa sobom, što je jako čudno.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Lubenica

SAVETI ZLATA VREDNI Evo kako da izaberete NAJSOČNIJU LUBENICU!

Zanimljivosti

20:00

13 maj, 2024

Ništa ne gasi žeđ u vrelim letnjim danima bolje od lubenice. Često je svrstavamo u voće, a ona je zapravo povrće i pripada porodici bundeva. Najlepšeg su ukusa i najslađe tokom leta, mada se mogu pronaći tokom cele godine. U nastavku teksta donosimo savete kako da izaberete najsočniju lubenicu.

Komentari(0)

Loading