NEŠTO ŠTO NIKO NEMA NA SVETU IMAMO MI Moderna promocija srednjevekovnog grada Kupinika, Zmaj od Kupinika je bio velika atrakcija na sajmu turizma (FOTO)

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Turistička organizacija opštine Pećinci predstavila se na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 24. do 27. marta. Na ovoj najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u zemlji i regionu TO Pećinci je, na štandu Privredne komore Srbije, pored promocije najatraktivnijih turističkih lokaliteta pećinačke opštine i jednodnevne turističke rute kroz našu opštinu, predstavila i novu digitalnu atrakciju – Zmaja od Kupinika.

NEŠTO ŠTO NIKO NEMA NA SVETU IMAMO MI Moderna promocija srednjevekovnog grada Kupinika, Zmaj od Kupinika je bio velika atrakcija na sajmu turizma (FOTO)
ilustracija/Zmaj od Kupinika, Kupinik

Naime, svi posetioci sajma koji su uzeli razglednicu TO Pećinci mogli su u tzv. proširenoj realnosti uživo da se upoznaju sa Zmajem od Kupinika, pa čak i da se sa njim fotografišu za uspomenu, a sve to putem aplikacije Holograd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KAPITAL INFO (@kapitalinfo)

 

Posetioci sajma koji su uzeli razglednicu TO Pećinci mogli su u tzv. proširenoj realnosti uživo da se upoznaju sa Zmajem od Kupinika, pa čak i da se sa njim fotografišu za uspomenu, a sve to putem aplikacije Holograd.

NEŠTO ŠTO NIKO NEMA NA SVETU IMAMO MI Moderna promocija srednjevekovnog grada Kupinika, Zmaj od Kupinika je bio velika atrakcija na sajmu turizma (FOTO) Printscreen/Instagram/to_pecinci
 

Po rečima Ljubice Bošković ovaj savremeni alat za promociju najveće kulturno-istorijske znamenitosti opštine Pećinci - srednjovekovne tvrđave Kupinik, poslednje prestonice srpske srednjovekovne države, naišao je na veliko interesovanje kako posetilaca sajma, tako i kolega iz drugih turističkih organizacija, koji su listom želeli da ovekoveče svoj prvi susret sa Zmajem od Kupinika.

 

 

Tokom četiri dana sajma, na pećinačkom štandu su predstavljeni i Destilerija „Srpska trojka“ iz Ogara, pećinačke vinarije „Petković – Latin“ i „Mali podrum Stamenković“, kao i kulinarski specijaliteti Udruženja žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika koje su specijalno za ovu priliku pripremile medenjake sa logoom pećinačke Turističke organizacije.

 

 

Izvor: sremskevesti

Komentari(0)

Loading