VELIKE POHVALE ZA NAŠU PRESTONICU Srbija se našla na listi najjefitnijih mesta za odmor u 2024. godini, a tek da vidite kako su opisali Beograd

Lepote Srbije

20:00

Turizam 0

Jedna od njih je i Srbija.

VELIKE POHVALE ZA NAŠU PRESTONICU Srbija se našla na listi najjefitnijih mesta za odmor u 2024. godini, a tek da vidite kako su opisali Beograd
Shutterstock

Magazin Condé Nast Traveler predstavio je najjeftinija mesta za putovanje u 2024. – destinacije koje konstantno nude bolji ugođaj za manje novca i očekuje se da se taj trend i nastavi. Jedna od njih je i Srbija.

- Beograd nastavlja da se pojavljuje kao jedan od najuzbudljivijih kulturnih epicentara Evrope, ali je znatno jeftiniji od, recimo, Pariza ili Berlina (barem za sada) - navodi CNT, a u nastavku otkriva i glavne adute srpske prestonice za poziciju na ovoj listi.

- Relativno je lako pronaći hotele ispod 100 dolara, iako smeštaj nije toliko važan kada celu noć provedete plešući u klubovima širom grada. Ali poželećete da se odmorite da biste istražili bogatstvo beogradskih muzeja i instalacija savremene umetnosti, od kojih su mnoge otvorene u poslednjih nekoliko godina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

VELIKE POHVALE ZA NAŠU PRESTONICU Srbija se našla na listi najjefitnijih mesta za odmor u 2024. godini, a tek da vidite kako su opisali Beograd Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Na listi su se našle još neke zemlje iz našeg okruženja – Mađarska (Budimpešta), Severna Makedonija (Ohrid) i Albanija, za koju se navodi da je mnogo jeftinija od drugih evropskih zemalje i još „ispod radara kao turistička destinacija“.

„…Što znači da još postoji šansa da je posetite pre nego što se pročulo i krenule gužve. Jedan od najprivlačnijih razloga za putovanje je hrana: zamislite stolove pune jagnjetine s mirisom ruzmarina, jakim planinskim sirevima, brancinom i flašama voćnih sokova“, navodi CNT, uz napomenu da se hotelski smeštaj za dvoje može naći već od 70 dolara.

Pogledajte listu najjeftinijih destinacija za 2024. godinu:

Mađarska

Južna Koreja

Meksiko

Mongolija

Vijetnam

Brazil

Južnoafrička republika

Šri Lanka

Filipini

Madagaskar

Egipat

Malezija

Indija

Srbija

Severna Makedonija

Nepal

Gambija

Indonezija

Albanija

Uzbekistan

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading