SMEŠTAJNI KAPACITETI POPUNJENI Veliko interesovanje vlada za ovu srpsku planinu, sve je rezervisano unapred za praznike, a evo i kakve su cene

Lepote Srbije

16:00

Turizam 0

Za ovu planinu već mesec dana unazad vlada veliko interesovanje i već sada se traži krevet više.

SMEŠTAJNI KAPACITETI POPUNJENI Veliko interesovanje vlada za ovu srpsku planinu, sve je rezervisano unapred za praznike, a evo i kakve su cene
Shutterstock

 

 

Sitno se odbrojava do novogodišnjih i Božićnih praznika, a sudeći prema rezervisanosti smeštajnih kapaciteta veliki broj naših građana svoj odmor provešeće na Tari. Za ovu planinu već mesec dana unazad vlada veliko interesovanje i već sada se traži krevet više.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Prema zvaničnim podacima hotelijera, restoratera i izdavaoca privatnog smeštaja, popunjenost smeštajnih kapaciteta za vreme novogodišnjih praznika prelazi 95 procenata. Cena privatnog smeštaja varira u odnosu na vrstu smeštajne jedinice i lokacije na kojoj se nalazi. Dnevni najam apartmana na Tari za praznike iznosi 100 evra dok je za iznajmljivanje luksuznijeg smeštaja potrebno izdvojiti oko 320 evra. Cena po Novoj godini u privatnom smeštaju je od 50 do 100 evra, rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.

Hoteli Vojne ustanove "Tara" beleže maksimalnu popunjenost. Cena hotelskog smeštaja u hotelu "Omorika" koja uključuje usluge polupansiona uz mogućnost korišćenja bazena, saune i teretane varira od 6.000 do 10.800 dinara. Cena je izražena po osobi na dnevnom nivou. U najavi je otvaranje sadržaja za najmlađe, dečje sobe koja se nalazi u sklopu hotela i ski škole koja će biti na raspolaganju turistima.

- U ostalim hotelima cena na bazi usluge noćenja sa doručkom varira od 2.800 do 6.000 dinara. Vrhunska energija, kvalitetan muzički program i odlična gastronomska ponuda su garant nezaboravnog početka nove godine u hotelskim restoranima. Za konzumaciju novogodišnjeg menija potrebno je izdvojiti od 2.900 dinara koliko do 9.000 u zavisnosti od hotela, dodaje Spasojević.

U sklopu "Tara-Exclusive" apartmana i čuvene kafane "Kurta" u centralnom delu Kaluđerskih bara nalazi se nov spa centar sa saunom i đakuzijem. Uređena staza i moderna skijašnica spremni su za sve ljubitelje skijanja. Staza je prvenstveno namenjena deci i početnicima.

U Bajinoj Bašti, opštini koja je centar planine Tare i srce regiona srednjeg Podrinja, na glavnom gradskom trgu 31. decembra od 12 sati zakazana je predstava za najmlađe, zatim tradicionalno slikanje sa Deda Mrazom, a od 22 sata je novogodišnji koncert Kristine Denić sa bendom i ponoćni nastup trubačkog orkestra Petra Milićevića. Tradicionalna manifestacije "Bajna zima" se nastavlja prvog dana nove godine dečjim programom.

- Od kraja ove godine pa sve do 19. januara na glavnoj ulici u Bajinoj Bašti u tipskim kućicama biće praznični bazar gde će se prodavati suveniri, proizvodi domaće radinosti, tradicionalna pića, hrana i slično. U samoj Bajinoj Bašti popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 90 procenata, a cene za praznike se kreću od 30 evra pa na gore, zaključio je Spasojević.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading