BOBIJA U CENTRU PAŽNJE Planinari i lovci redovni su njeni gosti, sada će svim posetiocima prilaz do ove prirodne lepotice biti olakšan

14:00

Turizam 0

Bobija postaje nova srpska turistička atrakcija

bobija
rina

 U okviru projekta Rekonstrukcija saobraćajnica na teritoriji opštine Ljubovija u cilju unapređenja uslova za razvoj turizma, koji zajednički finansiraju Ministarstvo privrede i Opština Ljubovija, završeno je asfaltiranje puta za Bobiju u dužini od 2.200 metara. Ovim projektom asfaltiran je put koji vodi do crkve Svetog cara Lazara, poznatije kao Račićeva crkva. Vrednost radova je 45 miliona dinara.

- Bobija postaje sve posećenija planina za turiste, ljubitelje planinarenja, lova ali isto tako izleta i pešačenja. Poseduje prelepe vidikovce i jedinstven pogled na zapadni deo Srbije ostavlja najjači utisak na svakoga ko poseti Bobiju, rekla je za RINU Jelena Tešić, direktorka TO opštine Ljubovija.

bobija rina
 

Turistički potencijali Bobije svakako su vidljiviji, svakim novim metrom asfalta, kažu meštani ovih krajeva. Adam Jokić, iz jednog od najlepših sela Azbukovice, Gornjih Košalja tvrdi da svaki metar asfalta u ovim krajevima znači život.

- U selu ima dosta mladih domaćina koji su ostali na svojim ognjištima. Lepote ovog kraja poput planine Bobije i kanjona Trešnjice mogu uvrstiti u svoju turističku ponudu i otvoriti vrata svojih domova za goste iz čitave Srbije. Da bi bili dostupni gostima, put je prioritet, kaže Jokić i dodaje da je srpski domaćin iz ovih krajeva itekako prepoznatljiv po srdačnoj dobrodošlici i domaćoj hrani koja uvek ide uz šljivovicu, naglasio je ovaj domaćin.

Vranjska banja

VRANJSKA BANJA Skriveni biser juga Srbije

Turizam

16:00

11 maj, 2024

Vranjska Banja je gradsko naselje smešteno na nadmorskoj visini od 400 metara u priobalju Banjske reke, koja se uliva u Južnu Moravu sa desne strane. Ova banja ima bogatu istoriju i prirodne lepote.

kućica na Drini

NEVEROVATNO Kinezi prelaze hiljade kilometara da vide ovo mesto u Srbiji! (FOTO)

Turizam

19:00

9 maj, 2024

Bajina Bašta – Saradnja Srbije i Kine je odlična, a da su to dve prijateljske zemlje najbolje pokazuje i poseta kineskog predsedika srpskoj prestonici. Ipak, nije samo Si Đinping oduševljen našom zemljom, već i hiljade i hiljade turista koji svake godine stižu iz Kine. Jedna od nezaobilaznih tački na njihovoj mapi je opština Bajina Bašta i to zbog kućice na Drini koja je za njih prava atakcija.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading