Prelepo izvorište u blizini Pirota: Lekovita voda nadaleko poznata u Srbiji (FOTO)

Lepote Srbije

13:00

Turizam 0

Jedno od omiljenih mesta svih Piroćanaca svakako je Dag-banjica, izvorište tople, lekovite vode koje je posećeno u toku cele godine, a temperatura vode se ne menja i iznosi oko 29 stepeni.

Pirot
TO Pirot

Dag-banjica je izvor tople, lekovite vode. Nalazi se na oko 4 km od centra grada. Piroćanci posećuju Dag-banjicu u svako doba godine, a priča se da je voda lekovita, posebno dobra za probleme sa kožom. Mnogi koriste blizinu ovog izvorišta i stalno donose vodu za piće za potrebe svojih porodica. Do Dag-banjice najlakše je doći iz sela Gradašnica.

Tu ostavite automobil, staza je lepo obeležena, a vas čeka nekih 2,5 km šetnje kroz prelep kanjon Gradašničke reke. Nakon toga dolazite do samog izvorišta, a temperatura vode u toku cele godine je oko 29 stepeni.

Mnogi Piroćanci koriste ovu lepotu za kupanje i relaksiranje. Tokom vrelih, letnjih dana kanjon Gradašničke reke je jedna od omiljenih destinacija za kupanje velikog broja stanovnika Pirota.

@lepotesrbijee Verujemo da ste se pitali koji su to najlepši vidikovci u Srbiji. U ovom videu predstavićemo vam šest mesta u Srbiji koja morate posetiti. Nećemo mnogo opisivati poglede sa ovih vidikovaca, jer je to stvar ličnog doživljaja.  Opustite se i uživajte! 🇷🇸 #fypシ #fyp #srbija #ovojesrbija #srbijanadlanu #lepotesrbije ♬ original sound - LepoteSrbije
Vranjska banja

VRANJSKA BANJA Skriveni biser juga Srbije

Turizam

16:00

11 maj, 2024

Vranjska Banja je gradsko naselje smešteno na nadmorskoj visini od 400 metara u priobalju Banjske reke, koja se uliva u Južnu Moravu sa desne strane. Ova banja ima bogatu istoriju i prirodne lepote.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading