SRBIJA OBARA SVE REKORDE Turisti u sve većem broju posećuju našu zemlju, evo koje destinacije su bile najpopularnije u februaru

Lepote Srbije

18:00

Turizam 0

U Srbiji je u februaru ostvareno ukupno milion noćenja domaćih i stranih turista, što je rast od oko 45 odsto u odnosu na februar prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma - eTurista.

SRBIJA OBARA SVE REKORDE Turisti u sve većem broju posećuju našu zemlju, evo koje destinacije su bile najpopularnije u februaru
Shutterstock

 

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, broj noćenja stranih turista u februaru je iznosio 481.000, što je povećanje od čak 80 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Brzina rasta turističkog prometa stranih gostiju u odnosu na početak prošle godine, rezultirala je povećanjem udela noćenja stranih gostiju u ukupnim noćenjima, sa 37 odsto na 45 odsto. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru 2023. godine su Beograd, Zlatibor, Kopaonik, Novi Sad i Divčibare. 

Rezultati na početku godine ulivaju nadu da će nastavak rasta turističkog prometa u 2023. godini biti vođen povećanjem broja stranih gostiju, što će doprineti daljem rastu deviznog priliva budući da je u prošloj godini ostvarena rekordna zarada u turizmu od 2,5 milijarde evra.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading