SRBIJA PRVA U EVROPI Objavljena lista najjeftnijih vikend destinacija, dva naša grada među TOP 10

Lepote Srbije

21:00

Turizam 0

Za dve osobe potrebno je 125 evra tokom vikenda.

SRBIJA PRVA U EVROPI Objavljena lista najjeftnijih vikend destinacija, dva naša grada među TOP 10
Shutterstock/Beograd

 

S obzirom na kontinuirani porast troškova života, vikend-putovanje može se činiti kao luksuz, ali to ne mora biti slučaj.

Još postoji mnogo pristupačnih destinacija, naročito ako putujete udvoje. Ako želite pobeći na romantični vikend s ograničenim budžetom, novo istraživanje Jersey Island Holidaysa moglo bi vam biti od koristi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Analizirajući prosečnu cenu taksija, alkohola, smeštaja, večere i ostalog tokom dva dana, istraživanje je došlo do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija za vikend udvoje. Pa iako ovde nema „izvikanih“ destinacija, možda vam i ovaj popis pomogne te poželite da vidite neki od ovih gradova.

Zanimljivo je da je najpovoljnijim odredištem u istraživanju proglašen grad Niš u Srbiji, gde vam za vikend treba tek 125 evra. Treći po veličini grad u Srbiji takođe nudi arsenal toga što možete videti i raditi, ovde ćete pronaći sve, od rimskih ruševina i srednjovekovnih tvrđava do drevnih banja.

Sledeća dva najjeftinija grada bila su u Bosni i Hercegovini: Banjaluka, gde će vas vikend stajati otprilike 135 evra, te Tuzla, gde prosečna potrošnja iznosi 5 evra više. Balkanska odredišta dominirala su popisom, što se da videti i prema ostatku popisa deset najpovoljnijih gradova:

Niš, Srbija

Banjaluka, Bosna i Hercegovina

Tuzla, Bosna i Hercegovina

Priština, KiM

Skoplje, Severna Makedonija

Podgorica, Crna Gora

Kišinjev, Moldavija

Debrecen, Mađarska

Lublin, Poljska

Beograd, Srbija

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading