NAJLEPŠE SELO NA SVETU OTVARA VRATA ZA SVE GOSTE Pali se lokomotiva voza Nostalgija koji će da krstari kroz čuvenu Šargansku osmicu

J. K.

18:01

Turizam 0

Muzejsko - turističkom kompleksu Šarganska osmica na Mokroj Gori sutra počinje ovogodišnja turistička sezona, koja će trajati do 31. oktobra.

NAJLEPŠE SELO NA SVETU OTVARA VRATA ZA SVE GOSTE Pali se lokomotiva voza Nostalgija koji će da krstari kroz čuvenu Šargansku osmicu
Foto: Rina

 

Muzejsko - turističkom prugom uskog koloseka Mokra Gora - Šargan Vitasi, u narednih sedam meseci, svakodnevno biti po dva polaska voza "Nostalgija", rekao je savetnik za turizam i ugostiteljstvo u Infrastrukturi železnice Srbije Nebojša Mladenović.

Muzejsko turistički voz "Nostalgija" polaziće iz stanice Mokra Gora u 10.30 i u 13.30 sati, dok su polasci iz stanice Šargan Vitasi u 11.27 i u 14.27 sati.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

NAJLEPŠE SELO NA SVETU OTVARA VRATA ZA SVE GOSTE Pali se lokomotiva voza Nostalgija koji će da krstari kroz čuvenu Šargansku osmicu Foto: Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pored toga, u periodu od 15. juna do 31. avgusta redovno će saobraćati i treći par vozova, sa polaskom iz stanice Mokra Gora u 16.10 sati, a iz stanice Šargan Vitasi u 17.07 sati, dok će tokom ostalog perioda turističke sezone saobraćati u skladu sa potrebama putnika.

"Takođe, u skladu sa interesovanjem turista, tokom čitave ovogodišnje sezone, po potrebi, u saobraćaj će biti uvođeni i vozovi sa polaskom iz Mokre Gore u 8.00 sati, a iz Šargan Vitasa u 08.57 sati", rekao je Mladenović.

Mokra Gora, sa muzejsko-turističkom prugom uskog koloseka i kompleksom "Šarganska osmica", proglašena je u decembru na zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije UN za najbolje turističko selo u svetu.

Muzejsko-turistički kompleks "Šarganska osmica" organizaciono je deo železničke kompanije Infrastruktura železnice Srbije.

"Šarganska osmica" je jedna od najatraktivnijih turističko - muzejskih železnica u Evropi i smatra se kao jedinstveno graditeljsko remek delo u svetu među prugama uskog koloseka.

Pruga uskog koloseka između stanica Mokra Gora i Šargan Vitasi u obliku broja 8, širine 760 milimetara, prolazi najlepšim planinskim predelima Mokre Gore sa pet mostova i 22 tunela.

Na ukupnoj dužini pruge od 15,5 kilometara, na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi, prelazi se visinska razlika od 300 metara.

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

Komentari(0)

Loading