REZERVISANI SVI SMEŠTAJNI KAPACITETI DO JANUARA Na ovoj srpskoj planini 50.000 posetilaca očekuje se za praznike

J. K.

09:56

Turizam 0

"Zlatna koka" opštine Čajetina svakako je planina Zlatibor, koja je u vreme novogodišnjih i božićnih praznika unapred okupirana desetinama hiljada gostiju koji uživaju na ovoj srpskoj lepotici.

REZERVISANI SVI SMEŠTAJNI KAPACITETI DO JANUARA Na ovoj srpskoj planini 50.000 posetilaca očekuje se za praznike
Foto: Rina

 

Svi smeštajni kapaciteti na "zlatnoj planini" su već rasprodati, traži se krevet više pa je vrlo verovatno da će Zlatibor i ove godine oboriti rekorde posećenosti. 

"Popunjeni su svi kapaciteti, a tokom prazničnih vikenda očekuje se 50.000 posetilaca. Ogromno interesovanje je zbog dobro poznatog programa i koncerata koje nudimo na našoj destinaciji. Raduje nas velika posećenost, ali ono što nam pričinjava posebno zadovoljstvo jeste to što će gosti na Zlatiboru biti u kontinuitetu sve do kraja januara, do kada je zakupljeno preko 90 osto smeštajnih kapaciteta što u hotelima što u privatnom smeštaju i što će u narednih mesec dana na Zlatiboru biti gotovo 30.000 gostiju", rekao je Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

REZERVISANI SVI SMEŠTAJNI KAPACITETI DO JANUARA Na ovoj srpskoj planini 50.000 posetilaca očekuje se za praznike Foto: Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Ski staze su u funkciji, pa se očekuje da će i ovaj sadržaj na dnevnom nivou privići veliki broj posetilaca. Uprkos mmogim pričama o visokim cenama, to izgleda nije sprečilo goste da svoje mesto za praznike rezevrišu upravo na Zlatiboru. Najviše ih ima iz Srbije, a zatim iz zemalja regiona Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. 

"Svi turistički lokaliteti spremno dočekuju goste, od Stopića pećine, Staro selo Sigorgojno, i vodopada Gostilje i naravno naša najveća atrakcija vožnja "Gold Gondolom", koja je pobrala sve nagrade i od otvaranja do danas prevezla je preko 235 hiljada što je nama pokazatelj da radimo pravu stvar i nema sumnje da je upravo Zlatibor žila kucavica srpskog turizma", dodao je Živanović.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading