JEDINSTVENI TURISTIČKI KOMPLEKS VREDAN PET MILIONA U „Srpskom selu “ nalaziće se nesvakidašnji muzej i luksuzni hotel

Jelena Vamović

11:07

Turizam 0

Među pionirima u Srbiji kad je u pitanju bavljenje seoskim turizmom, svakako je  Kosjerić.

JEDINSTVENI TURISTIČKI KOMPLEKS VREDAN PET MILIONA U „Srpskom selu “ nalaziće se nesvakidašnji muzej i luksuzni hotel
Rina.rs

 

Iako su godinama unazad izostajale investicije u toj oblasti, sada se situacija menja i u ovom delu Zlatiborskog okruga, jer će duž obale reke Skrapež ove godine početi izgradnja rizorta „Srpsko selo“, projekta koji će u svom sastavu imati etno selo i moderan hotel sa četiri zvezdice i luksuznim sadržajima.

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Projekat koji smo uradili ne predstavlja samo Zapadnu Srbiju i Kosjerić, on se zove „srpsko selo“  i zapravo na jednoj lokaciji i prostoru biće smešteni svi tipovi srpskih kuća koje je proglasio Arhitektonski fakultet, od Vojvodine na samom severu Srbije pa sve do juga uključujući zapadni i istočni kraj.  To i jeste različitost u odnosu na neke slične projekte koje smo mogli ranije da viđamo“, rekao je za RINU  Miroslav Kovačević direktor projekta.

Rina.rs

 

U planu je da ovaj kompleks u opštinu Kosjerić privuče veliki broj posetilaca, kako onih koji su željni duha srpske tradicije, tako i onih koji žele da odmor provedu u savremeno opremljenom hotelu.  Projekat će obuhvatati površinu od 1,4 hektara i predstavljaće muzej na otvorenom, jer će se tu nalaziti magaza, zadruga, bunari i ostali sadržaji koji oslikavaju život naših predaka. Ceo projekat osmišljen je u saradnji sa Etnografskim muzejom i Arhitektonskim fakultetom.

Rina.rs

„Potpuno autentičan projekat, čijom realizacijom će biti ostvareni brojni benefeti i za lokalno stanovništvo. Može mnogo da donese opštini Kosjerić i da ceo ovaj kraj oživi. Očekujemo saradnju i sa svim lokalnim proizvođačima zdrave hrane, domaćih sokova i čitave gastronomske ponude ove varošice. Naravno, nadamo se i velikom broju posetilaca“, izjavio je Kovačević.

Rina.rs

 

U planu je da se kompleks koristi za potrebe i sportskog turizma, takođe će biti organizovane različite rekreativne nastave, sa zanimljivim sadržajima za decu.

Prema nezvaničnim informacijama u ovaj projekat biće uloženo oko pet miliona evra.

Rina.rs

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

Komentari(0)

Loading