ŠTA JE TO DENTALNI TURIZAM I odmor i lečenje zuba

M. M.

10:34

Turizam 0

Sve više stomatoloških ordinacija u najvećim gradovima Srbije, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, svoje usluge nude strancima.

ŠTA JE TO DENTALNI TURIZAM I odmor i lečenje zuba
Shutterstock

 

Polednjih godina u Srbiji raste jedna zanimljiva grana turizma, takozvani dentalni ili stomatološki turizam. Prosto je, u pojedinim zemljama Evrope i šire lečenje zuba i vilice su izuzetno skupi.

U zemljama kao što su Nemačka, Francuska, Velika Britanija, SAD i Kanada nebitno da li troškove zubara pokriva osiguranje ili ne oni mogu biti nekoliko puta veći nego u pojedinim zemljama, razlika može biti tolika da se jednom Nemcu više isplati da dođe u Srbiju, zasedne u nekom luksuznom hotelu nekoliko dana, odradi zubne implante i vrati se u Nemačku nego da isti zahvat na zubima obavi u Nemačkoj.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Drastičan primer predstavlja razlika u cenama za sređivanje čitave vilice u Srbiji i Švajcarskoj. Ugradnja implanta u čitavoj vilici u Švajcarskoj koštala bi oko 60 000 evra, dok bi u Srbiji cena tog zahvata bila oko 15 000 evra. Ovakva razlika povoljno utiče na razvoj dentalnog turizma u Srbiji.

Sve više stomatoloških ordinacija u najvećim gradovima Srbije, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, svoje usluge nude strancima. U ponudi imaju ne samo stomatološke zahvate, već i turističkog vodiča koji bi sačekao stranca na aerodromu i pokazao neke turističke destinacije.

Zbog visokog kvaliteta usluga i veoma povoljnih cena, ali i zbog bogate turističke ponude, dentalni turizam u Srbiji beleži konstantni rast već godinama unazad. Osim naših ljudi iz dijaspore, koji su najčešći tražioci stomatoloških usluga u Srbiji, sve je više stranaca zainteresovanih da doputuju u našu zemlju i da leče zube u našim stomatološkim ordinacijama.

Shutterstock

Komentari(0)

Loading