NA BRDU IZNAD SVETINJE ZASIJAO SIMBOL PRAVOSLAVLJA Helikopterom postavljen časni krst težak blizu četiri tone

Jelena Vamović

08:24

Turizam 0

Vojska uvek tu za svoj narod i za svoje svetinje!

NA BRDU IZNAD SVETINJE ZASIJAO SIMBOL PRAVOSLAVLJA Helikopterom postavljen časni krst težak blizu četiri tone
rina.rs

 

Pripadnici 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO postavili su Časni krst na visu Titerovac, iznad manastira Mileševe u okolini Prijepolja.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike RV i PVO koji su izveli ovaj složeni poduhvat i istakao da je ponosan na njih.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Eparhija mileševska se obratila Vojsci Srbije da pomogne u podizanju Časnog krsta, teškog oko 3.800 kilograma i visokog 11 metara. Na tom zadatku bila je angažovana posada helikoptera Mi -17, koju su činili major Dragan Marjanović, kapetan prve klase Miroslav Matić, stariji vodnik Danilo Nenadić i zastavnik Zoran Cogoljević, a podršku su im sa zemlje pružali i pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i 98. vazduhoplovne brigade.

Episkop mileševski Atanasije Rakita zahvalio je pripadnicima Vojske Srbije, ističući da bez njihove pomoći ne bi bilo moguće postavljanje Časnog krsta na Titerovcu.

Koordinator zadatka iz Komande RV i PVO potpukovnik Vladimir Grbović istakao je da su postavljanju krsta prethodile detaljne pripreme i da je akcija uspešno okončana, uprkos naletima vetra koji je otežavao posao posadi helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(Izvor: Rina.rs)

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading