SAJAM TURIZMA I ŠUMADIJSKA ČAJANKA U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona

Jelena Vamović

11:20

Turizam 0

Reč je o jedinom sajmu koji će u tekućoj godini biti organizovan u našoj zemlji, a poseban akcenat biće na promociji domaćeg turizma.

SAJAM TURIZMA I ŠUMADIJSKA ČAJANKA  U cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona
alo.rs

 

Turistička ponuda Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, edukativni i zabavni sadržaji, Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom Kragujevca i Sajam zimnice samo su deo bogatog programa 12. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

alo.rs

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U pratećem delu programa u petak, 26. novembra, sa početkom u 11 časova, biće organizovana Šumadijska čajanka, zanimljivo takmičenje u kuvanju vruće rakije koje će ovoga puta biti organizovano uz prisustvo Nikole Dašića, gradonačelnika Kragujevca. Kuvanje vruće rakije predstavlja tradiciju šumadijskog kraja i sastavni je deo bogate gastronomske ponude. U sklopu Sajma turizma tradicionalno će biti organizovan i Sajam zimnice na kojem se predstavljaju brojna gazdinstva i proizvođači domaće zdrave hrane.

printscreen

– Posetioci će i ovoga puta imati svu lepotu Srbije na jednom mestu, u Kragujevcu, gde će na najbolji način biti predstavljene sve atrakcije i sadržaji kojima raspolažu naši gradovi, banje, planine i sela, a organizacijom pratećih sadržaja, Šumadijske čajanke i Sajma zimnice imaće priliku da u potpunosti osete ukuse i mirise šumadijskog kraja – rekao je Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije „Kragujevac“.

alo.rs

 

U edukativnom delu programa akcenat je stavljen na aktuelne teme poslovanja i izazova sa kojima se suočava turistički sektor, primere dobre prakse, potencijale za razvoj seoskog turizma, promociju vinskih puteva Šumadije i Pomoravlja i najavu 2. Šumadijskog festivala rakije.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading