SRPSKI SIBIR ZAVEJAN SNEGOM Ogomni smetovi zavejali su mnoge porodice, putni pravaci u zimskom periodu surovi i okrutni za sve vozače

Jelena Vamović

09:54

Turizam 0

Srpski Sibir godinama je ne samo najhladnija tačka Srbije, već i kritična po surovim zimama i višemetarskim smetovima koji često dovode do situacija koje prete da ugroze ljudske živote.

SRPSKI SIBIR ZAVEJAN SNEGOM Ogomni smetovi zavejali su mnoge porodice, putni pravaci u zimskom periodu surovi i okrutni za sve vozače
rina.rs

 

Samo protekle zime upravo na sjeničkim putevima u smetovima ostajalo je zavejano na desetine automobila i putnika koji su se zatekli na putnim pravcima kroz Sjenicu i Novi Pazar.

„Na teritoriji koju mi pokrivamo ima veliki broj kritičnih tačaka, u zimskom periodu koje jako opasne. Jedna od najsurovijih tačaka srpskog Sibira je putni pravac Sjenica – Novi Pazar u mestu Duga Poljana, gde je samo prošle zime pokazana sva surovost snežnog nevremena koje može da ugrozi putnike, i spasili blizu 70 putnika, na žalost imali smo i jedan smrnih ishod u takvim uslovima“, kazao je za RINU, Senko Ibragić, direktor održavanja preduzeća Novi Pazar put.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Svi državni putevi prvog i drugog reda koji su u nadležnosti preduzeća za odrćavanje Novi Pazar Put za sada su prohodni.

 

„Imamo dovoljno svih agregata koji su neophodni za redovno održavanje. Sva mehanizacija je u pripravnosti i naterenu kako bi sve putne pravce od Novog Pazara – Sjenice – Ivanjice održali prohodnim i u tome uspevamo za sada. Ono što predstavlja problem jesu jaki vetrovi koji svakodnevno prave smetovi, i ono što mi očistimo preko dana to vetrovi ponovo stvore, i zato apelijem na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme kao i da ne kreću na put ukoliko nije neohodno“, zaključio je Ibragić.

(Izvor: Rina.rs)

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading