Sveti Teofan Zatvornik o tome šta je DEPRESIJA i kako je savladati
KAKO SAVLADATI DEPRESIJU - NE SMEMO DOPUSTITI SEBI DA SE RASLABIMO
KAKO SAVLADATI DEPRESIJU - NE SMEMO DOPUSTITI SEBI DA SE RASLABIMO
Moje se srce neće smiriti dok mi ne obećaš da me nećeš voditi u Tursku, čak i kad bi me tamo i knjeginjom načinio. Više volim da budem ovde, makar i među poslednjim ženama.
Vernici danas slave svetog Serafima Sarovskog
Pravila pri pričešću, odevanju i ponašanju u hramu.
Toga dana u nekim krajevima Srbije spaljuju se ostaci badnjaka, a pored vasilica mese se i krofne u koje se, kao i za Božić, stavlja novčić
Nikako ga nemojte bacati u kantu ili ostavljati na ulici
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju praznik Svetih dvadeset hiljada mučenika nikomidijskih
Pomolite se na ovaj blag dan Gospodu Bogu za mir u duši.
Oglasio se vladika mileševski Atanasije
Veliki broj građana Srbije, svih vera i nacija, odlazi i traži pomoć kod „lažnih učitelja, a to su astrolozi, vračare i njima slični“, upozorava teolog Miloš Stojković
Božićna čestitka u susret velikom hrišćanskom prazniku
Molitva za početak Nove godina da bude srećna i uspešna - izgovorite je iz srca, jer ima smisla samo ako verujete u te reči.
Život svakog pravoslavnog hrišćanina treba da bude podvižnički. Bez našeg duhovnog i telesnog truda, potpomognutog Božjom blagodaću, nemoguće se osloboditi sile greha i sjediniti sa Gospodom.
Bez obzira na trenutnu situaciju, Kosovo i Metohija ostaće srpski zauvek. Da je to volja Božija, svedoči i sledeće čudo Svetog Jovana Rusa, ratnika i čudotvorca, jednog od najpoštovanijih svetitelja u Grčkoj, čije se mošti nalaze u crkvi na Eviji, koju je nedavno spasao od požara.
Prošlo je vreme kada su popadije bile samo domaćice koje čuvaju decu, kuvaju i spremaju.
Isus Hrist postio je četrdeset dana, pre nego što je započela njegova služba ispunjena čudima
Ono što je zapravo najvažnije u ovoj priči jeste da su pre okončanja Prvog svetskog rata država i crkva vreme računale po istom, julijanskom kalendaru, pa je Božić proslavljan isključivo 25. decembra