GENERAL KOGA SU I NACISTI POŠTOVALI S najvećim zanosom je svoj intelekt posvetio vojsci (VIDEO)
Krsta Smiljanić (Ljubiš, 17/29. decembar 1868 — Beograd, 14. maj 1944) bio je armijski general, ban Zetske banovine 1929-31 i senator.
Krsta Smiljanić (Ljubiš, 17/29. decembar 1868 — Beograd, 14. maj 1944) bio je armijski general, ban Zetske banovine 1929-31 i senator.
Sedmica koja je u toku posebna je po tome što se od ponedeljka do petka obeležava Dečija nedelja, koja je najveća nacionalna manifestacija koja za cilj ima zaštitu i promociju dečjih prava. Ove godine održava se pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“
Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, sa svojih 10.000 metara kvadratnih površine postavljanjem solarnih panela na krovu postao je energetski samoodrživ i mesto koje će u budućnosti biti centar sporstkog turizma na Zlatiboru.
Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru, po izgledu, naslanja se na tradiciju „Raške škole”
Nesvakidašnja povorka od Zlakuse do Zlatibora
"Nikada nisam kukao, samo taj jedan put u užičkoj bolnici kada nisu hteli da me operišu, a ja sam umirao od bolova. Кažu mi, ne možemo da te operišemo jer ne znamo da li ćeš preživeti, ja sam rekao operišite na moju odgovornost. I evo me i danas među živima".
Najduža panoramska gondola na svetu koja se pokazala kao jedna od najvećih turističkih atrakcija izgrađenih u Srbiji.
Svetski dan čistih planina se održava svakog 26. septembra, a kod nas je to izgledalo ovako.
Ruski fond za direktne investicije osnovan je 2011. godine na inicijativu tadašnjeg premijera Vladimira Putina i predsednika Dmitrija Medvedeva, jedini je koji upravlja državnim novcem u Ruskoj federaciji i raspolaže budžetom od 50 milijardi evra.
Najduža panoramska gondola na svetu dobila svojih pet minuta na svetskoj televiziji Nacionalna geografija
Kao deo manifestacije predviđena su i stručna predavanja o seoskom turizmu i unapređenju voćarstva u zlatiborskom kraju, a biva izabrano i najlepše seosko dvorište u Šljivovici, najuređeniji voćnjak i najlepše seoske narodne nošnje.
Značajan iznos sredstava će biti namenjen za nabavku mehanizacije.
Šljivovica nije mnogo brdovita. U sredini sela je Gradina, na severnoj brdo Miloševac. Dosta je krševita.
Gold gondola na Zlatiboru i ove letnje sezone bila je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji.
Samouki drvodelja iz zlatiborskog sela Šljivivica jedan je od onih koji je svoju ljubav i hebo pretočio u posao.
Tradicionalnom dodelom nagrada za životno delo i projekcijom filma ”Skok” svečano je otvoren 11. Festival sportskog filma u Kulturnom centru na Zlatiboru.
Sadržajan letnji odmor na Zlatiboru za sve generacije privukao je i ovog leta veliki broj turista.