NEKA VODE UVEK BUDU ČISTE U Beogradu uskoro počinje Međunarodni festival podvodnog filma

Lepote Srbije

21:00

Manifestacije 0

Međunarodni festival podvodnog filma u 26. izdanju biće održan 24. i 25. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci, saopšteno je iz direkcije manifestacije.

NEKA VODE UVEK BUDU ČISTE U Beogradu uskoro počinje Međunarodni festival podvodnog filma
pixabay

 

Otvaranje festivala pod sloganom „Neka vode uvek budu čiste“ planirano je za 24. decembar ju 16 sati, da bi od 18 sati  krenule projekcije filmova, što će biti nastavljeno i narednog dana.  

Međunarodni festival podvodnog filma u Beogradu je jedinstvena prilika da publika zaviri u podvodni svet, da sazna više o tome kroz filmove, fotografije i sastanke sa autorima i ostalim podvodnim entuzijastima. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Filmovi na  Festivalu su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja i potrebi zaštite životne sredine. 
Prikazana ostvarenja će se takmičiti u dve kategorije - „PC Pro category“ (profesionalne produkcije) za velike filmske i TV kuće i „IC Film category: IC Independent category", za nezavisne producente i amaterske filmske autore. 

Određene su i posebne nagrade - za najbolji domaći film i najbolji ekološki film.  Selekcioni žiri je odabrao 85 fim IC kategorije i 11 filmova PC kategorije.  Ove godine domaći autori su zastupljeni sa sledećim naslovima: „Porodične veze“ Gordane Zđelar, „Sea Lions“ Sanje Pešić, „RB M57 Mamut Sisaljka“ Branka Kneževića, „Peltastis“ rediteljskog tandema - Dragan Perašević i Igor Obradović, i „Sidro“ Mateje Jeremića.  

Festival se održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu i Saveza ronilaca Srbije - SOPAS i Saveza ronilaca Beograda. Organizator Festivala je Klub podvodnih aktivnosti “ Beograd”.

- Nadamo se da će u Beogradu, svakog decembra uvek biti plave boje i da će Međunarodni festival podvodnog filma opstati, dovodeći svet u Beograd, i odvodeći Beograd u svet - poručuju iz organizacije festivala. 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading