MANIFESTACIJA MEĐUNARODNOG KARAKTERA Klob-kob fest okuplja mnoge takmičare i izlagače suhomesnatih proizvoda

M. M.

14:20

Manifestacije 0

Organizuju se takmičenja se u brzoj obradi mesa, pravljenju i jedenju kobasica, kao i u izboru najbolje suve sremske kobasice.

MANIFESTACIJA MEĐUNARODNOG KARAKTERA Klob-kob fest okuplja mnoge takmičare i izlagače suhomesnatih proizvoda
tourismsid.rs

 

U okviru svojih aktivnosti na promociji tradicionalnih različitosti koje proizilaze iz multinacionalnih kultura, jezika, običaja i tradicije, sa unapređenjem turističke ponude, opština Šid zajedno sa udruženjem „Sremski svinjokolj i kobasicijada Šid“ i Slovačkom nacionalnom zajednicom 20. novembra 2021. godine, organizuje „SREMSKI KLOB-KOB FEST“ u Slovačkom parku, u Šidu.

Međunarodna, gastronomska i privredno-turistička manifestacija godinama u nazad neguje multietičnost, i svojom tradicijom pokazuje da život u pitomoj Sremskoj ravnici odiše uzajamnim poštovanjem svog stanovništva.

Okuplja veliki broj izlagača, gde svake godine nekoliko hiljada posetilaca ima priliku da uživa u ukusima suhomesnatih delikatesa, najboljim vinima Fruške Gore,sira i raznim đakonijama a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure.

(IZVOR: tourismsid.rs)

Đokijada

KAKVA MANIFESTACIJA Nikad više ĐOKA na jednom mestu!

Manifestacije

18:00

12 maj, 2024

Stara Pazova/Belegiš - Skoro da nema osobe na prostoru bivše Jugoslavije koja nije čula za glavne likove iz mnogih viceva, Muju i Hasu, Pericu i Đokicu. I dok se Bosanci najčešće smeju dogodovštinama ove prve dvojice, srbi to najrađe čine uz Đoku.

Komentari(0)

Loading