Slavska sveća proriče budućnost: Dim predskazuje sudbinu domaćina!

Lepote Srbije

19:00

Kultura 0

Slavsku sveću pali domaćin i ako se sveća lako i odmah zapali, dobar je znak a ako se ugasi sama od sebe, loš je znak za domaćina i njegovu kuću

Slavska sveća proriče budućnost: Dim predskazuje sudbinu domaćina!
Shutterstock

Po tome kako se sveća zapali, kako gori i kako se gasi, neki gataju o sudbini kuće i ukućana.

Slavsku sveću pali domaćin i ako se sveća lako i odmah zapali, dobar je znak a ako se ugasi sama od sebe, loš je znak za domaćina i njegovu kuću. Negde veruju da to predskazuje smrt nekoga u kući.

Nije dobro ni kada sveća sve vreme suzi i ne sagoreva dobro, već stalno kaplje. Kada se sveća stalno krivi ili prelomi, loš je znak za ukućane.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Po završetku slave sveća se gasi vinom, pa po dimu ugašene sveće neki gataju šta će se desiti. Ako dim ide pravo u vis, dobar je znak, a ako krivuda može se očekivati bolest u kući ili kod stoke. Ako dim ide pravo na nekog ukućana, taj će se razboleti ili umreti.

(Astral)

Otac Predrag Popović

Otac Predrag Popović sa pršutom u ruci pita - "Je li, KOLIKO STE SMRŠALI TOKOM POSTA?": Dotakao se i HISTERIJE među vernicima, pa se osvrnuo na SUŠTINU POSTA I VASKRSA

Kultura

11:00

8 maj, 2024

Otac Predrag Popović poznat je po iskrenim komentarima i objavama koje izazivaju oprečna mišljenja. Jedna takva desila se danas, na Vaskrs, u vezi sa vaskršnjim postom koji je završen. On je u njoj vernicima postavio nekoliko pitanja u vezi sa pobudama i razlozima zbog kojih su postili prethodnih nedelja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading