PROFESIONALNI KUVARI SU OTKRILI TAJNI SASTOJAK KOJI SE KORISTI DA BI MESO BILO MEKO: Potrebna vam je samo 1 voćka
Koristite neki od ovih sastojaka i meso neće biti tvrdo
U kulinarstvu, često se suočavamo s izazovom pripreme mesa. Ponekad, čak i s najpažljivijim planiranjem i mariniranjem, rezultat može biti nešto manje nego što smo očekivali. Suvo, žilavo meso može pokvariti užitak jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću - kivi.
Ako želite da vaša svinjetina ili junetina bude neverojatno mekana, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo par kriški ovog voća, prekrivenih preko mesa i kratko odstajanje prije pečenja, mogu transformisati strukturu mesa u nešto nevjerovatno mekano. Kao svojevrsna prirodna marinada, kivi igra ključnu ulogu.
Razlog tome leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć razgradnje vezivnog tkiva u mesu. To omogućava mesu da postane mekše, gotovo toliko da se topi u ustima. Ako preferirate mariniranje mesa, sve što je potrebno jeste da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat-dva pre samog procesa pripreme mesa. Ipak, bitno je voditi računa da meso ne bude previše dugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.
Možda vas zanima:
INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
BUDITE SPREMNI ZA RESTRIKCIJE: "Čuvam meso u tegli bez frižidera i struje do godinu dana"
Korisnica Jutjuba otkrila je neverovatan način na koji čuva meso, bez frižidera i zamrzivača.
Možda vas zanima:
INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
BUDITE SPREMNI ZA RESTRIKCIJE: "Čuvam meso u tegli bez frižidera i struje do godinu dana"
Korisnica Jutjuba otkrila je neverovatan način na koji čuva meso, bez frižidera i zamrzivača.
Možda vas zanima:
INSPEKCIJA UPOZORAVA DA OVO MESO NIKAD NE TREBA DA SE KUPUJE UNAPRED: Na ove stvari obratite pažnju tokom kupovine za praznike
Pred božićne i novogodišnje praznike veterinarski inspektori vrše pojačan nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla, odnosno mesa, u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla pri čemu se kontrole sprovode počevši od ulaza sirovine koja služi kao polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, procesa proizvodnje, higijene, uslova skladištenja do distribucije gotovog proizvoda, saopštila je danas Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
BUDITE SPREMNI ZA RESTRIKCIJE: "Čuvam meso u tegli bez frižidera i struje do godinu dana"
Korisnica Jutjuba otkrila je neverovatan način na koji čuva meso, bez frižidera i zamrzivača.
Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ukoliko kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata.
Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može donijeti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravan doživljaj uživanja u sočnom, neverovatno mekanom komadu mesa.
ZABORAVLJENI SPASILAC SRPSKE ISTORIJE: Ono što je on uradio tokom bombardovanja 6. aprila MORA DA UĐE U SVE UDŽBENIKE
Mnogo je nepravedno zaboravljenih i stradalih Srba u prošlosti. Njihova imena današnjim generacijama malo znače, a njihovi podvizi uglavnom su nepoznati ili se prepričavaju na nivou urbanih legendi. Ipak, po veličini podviga i kasnije nepravde koja mu je učinjena jedno ime se naročito ističe - ono profesora i prote Radoslava Grujića.
KAKO JE VOJVODA RADOMIR PUTNIK DOBIO SVOJE NEOBIČNO PREZIME: Nakon ovoga, prenosilo se s kolena na koleno!
O njegovoj vojničkoj karijeri zna se mnogo, ali je poreklo njegovog prezimena manje poznato
UTVRĐENJE GRADINA "Gradila ga prokleta Jerina", fascinantni prizori na vrhu Jelice
Čačak / Lučani - Na jednom od vrhova planine Jelice iznad Čačka, u ataru dragačevskog sela Grab, već stolećima nemilosrdnom zubu vremena, nadmoćnim silama prirode i ljudskom nemaru, odoleva utvrda Gradina. Uzdižući se na planinskom vrhu već zaboravljenog naselja Jeljen, ova legendama obavijena utvrda i dan-danas čuva predanje da je tu „grad gradila prokleta Jerina“, žena Đurđa Brankovića. Prvi iskop na ovom arheološkm nalazištu urađen je pre tačno 40 godina.
POSETU OSTROGU NEMOJTE PLANIRATI, AKO ODETE NE GOVORITE - PRAVILA: Iz manastira ništa ne uzimajte, a po povratku...
Ukoliko ove godine planirate u manastir Ostrog, budite spremni za ovu posetu. Dobro je da znate šta morate poneti, kako da se tamo ponašate i šta nikako ne biste smeli poneti sa Ostroga
MANASIJA Najlepši DRAGULJ SRPSKE KULTURE i nezaobilazno mesto da se vidi kakva smo SILA bili!
Manastir Manasija ili Resava, je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i najznačajnija građevina koja pripada takozvanoj „Moravskoj školi“. Nalazi se na oko 30 kilometara od auto-puta Beograd–Niš, blizu Despotovca.
Komentari(0)