Patrijarh srpski Porfirije uputio jaku poruku ĐACIMA pred polazak u školu: " Treba da negujemo drugarstvo i zajedništvo"

15:00

Kultura 1

Patrijarh ukazao na najvažnije vrednosti u životu

Patrijarh srpski Porfirije uputio jaku poruku ĐACIMA pred polazak u školu: " Treba da negujemo drugarstvo i zajedništvo"
EPA

Patrijarh srpski Porifirije uputio je poruku đacima na početku školske godine. Patrijarh je u poruci poželeo da Gospod blagoslovi školarce, njihove tate i mame, braću i sestre, rođake, učiteljice i učitelje, drugove sa kojima se igraju, sve ljude i svu decu.

- Neka Gospod blagoslovi i škole u kojima učite, u kojima stičete različita znanja. Međutim, svi treba da znamo, i učitelji, i nastavnici, i roditelji, ali i vi, đaci, da je važnije od znanja da stičemo vrlinu, odnosno da postanemo dobri ljudi, a dobar čovek je onaj koji oseća ljubav prvo prema svojoj porodici i prema drugovima, ali i prema svim ljudima, prema svoj prirodi, prema celom svetu. To znači da je ljubav najvažnija - poručio je patrijarh, prenosi Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve na svom JuTjub kanalu.

Upozorio je na to da je u životu najvažnije biti dobar čovek i u sebi imati ljubavi za druge.

- Sve drugo ako ima, lepu kuću, najbrži automobil, najbolji telefon, puno novca, najbolje ocene i nagrade na takmičenju, da najlepše peva ili crta na likovnom, da je najjači i daje najviše golova - sve je to ništa ako nema ljubavi za drugove, za ljude, za decu, za prirodu - istakao je patrijarh, pa dodao:

- Zato treba da negujemo drugarstvo i zajedništvo -  rekao je patrijarh Porfirije.

Istakao je da su Bogu dečje molitve najmilije i da je najbitnije da se mole za čitav svet, za sve ljude, da bude sloge, mira i ljubavi.

- Živeli, draga deco! Neka vas Bog blagoslovi - naveo je patrijarh Porfirije u poruci đacima na početku školske godine.

Sveti Vasilije

PUT SVETOG VASILIJA Rođenje i život jednog od najvoljenijih srpskih SVETITELJA, od Mrkonjića do Ostroga (FOTO)

Kultura

17:00

28 april, 2024

Kada se iz pravca Mostara krene ka Trebinju, put će vas navesti kroz selo Mrkonjići. Mrkonjići su okićeni stablima najslađih smokava i narova koje ste ikada probali, ali pored toga, ono po čemu su Mrkonjići čuveni jeste to da je upravo tu rođen verovatno najomiljeniji i najpoštovaniji svetac naših prostora, naime ovde je rođen Sveti Vasilije Ostroški, čudotvorac.

Komentari(1)

Loading
Miroslav

30.08.2023 19:31

Ovaj ljudski izrod i izdajnik Boga i pravoslavne vere, nije više dostojan, a za mene nije ni bio, da daje bilo kakve poruke!!!! On zaslužuje robiju kao i svi veleizdajnici Srpskog naroda i Srbije!!!!