NAJBRŽI recept za burek od gotovih kora: BOLJI je od onog iz pekare, a mogu da ga naprave i novopečene domaćice
U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom, a da su sve ostalo pite. Iako iskusne domaćice uglavnom razvlače kore, većina koristi one kupovne.

Zato smo za vas pronašli najbrži recept za burek od gotovih kora koji će vas oduševiti.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora za pitu
Možda vas zanima:

KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV BUREK? Jedan sastojak je ključan i dobićete omiljeni doručak koji ne goji (VIDEO)
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.

Možda vas zanima:

KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV BUREK? Jedan sastojak je ključan i dobićete omiljeni doručak koji ne goji (VIDEO)
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.

Možda vas zanima:

KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV BUREK? Jedan sastojak je ključan i dobićete omiljeni doručak koji ne goji (VIDEO)
Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.

400 gr crnog luka
500 gr junećeg mlevenog mesa
2 dl kisele vode
ulje
so, biber
Priprema:
Iseckajte luk i dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite zajedno još desetak minuta.
Dodajte so i biber, pa sve dobro promešajte.
Okruglu tepsiju u kojoj ćete peći burek dobro nauljite, a onda odvojite dve kore.
Samo gornju koru premažite mešavinom vode i ulja, pa rasporedite nadev i zavijte ih.
Dobijene rolate slažite u oblik puža. Krenite od sredine, pa nastavite tako do kraja tepsije.
Sve prelijte kiselom vodom.
Burek pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je gotov, poslužite ga uz kiselo mleko.
Detalju pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.
Prijatno!
(Blic)

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)