ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.

ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Shutterstock

Kako je vreme posta, danas vam donosimo recept za posnu čorbu od kopriva na vodi.

Sastojci:

1 kg lista od kopriva

Možda vas zanima:

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

Gastronomija

21:00

23 mart, 2023

Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu

Možda vas zanima:

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

Gastronomija

21:00

23 mart, 2023

Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu

Možda vas zanima:

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)

Gastronomija

21:00

23 mart, 2023

Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu

2 l vode

1 glavica crnog luka

1 veza peršuna

4 čena belog luka

3 kašike brašna

2 kašike biljnog začina

1 dl jabukovog sirćeta

So

malo vode za zapršku

Priprema:

List koprive operite i spustite u kipuću vodu. Kuvajte 2-3 minuta i procedite koprivu.
Proceđenu koprivu iseckajte, pa potom vratite u vodu u kojoj se kuvala.
Sitno iseckajte glavicu crnog luka i dodajte u čorbu.
Začinite brašnom razmućenim u malo vode, biljnim začinom, solju po ukusu, jabukovim sirćetom, iseckanim peršunom i belim lukom.
Kuvajte još nekoliko minuta i poslužite.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading