Starinski recept za prave oblande! Neponovljiv ukus koji su znale samo naše bake
Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.
Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom, jer to je ukus koji svi vole. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju, a oblande su odlično posluženje za slavu, Novu godinu, Božić, ali i za svaki dan. Uživajte.
Sastojci:
5 jaja
Možda vas zanima:
SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept
DOBRE STARE OBLANDE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Starinska poslastica kojoj nema ravne - svi će obožavati ovaj kolač
Oblande su kolač koji se pravi veoma lako i brzo, a naše bake su ga obožavale
Možda vas zanima:
SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept
DOBRE STARE OBLANDE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Starinska poslastica kojoj nema ravne - svi će obožavati ovaj kolač
Oblande su kolač koji se pravi veoma lako i brzo, a naše bake su ga obožavale
Možda vas zanima:
SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept
DOBRE STARE OBLANDE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Starinska poslastica kojoj nema ravne - svi će obožavati ovaj kolač
Oblande su kolač koji se pravi veoma lako i brzo, a naše bake su ga obožavale
250 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
oblande
Recept za oblande sa čokoladom:
Jaja umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari. Znaćete da je fil gotov kada prođete varjačom i ostane trag na dnu. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se lepo sve ne sjedini. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte u fil, pa mutite mikserom. Mažite fil na oblande, pa ih umotajte u celofan i stavite nešto tvrdo preko, pa ostavite da se stegnu na hladnom. Isecite oblande sa čokoladom i služite.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)