OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
28. novembra kreće Božićni post i mnogi već razmišljaju šta da spremaju od hrane u to vreme.
Traje dugo, a nije na odmet da se ima što više raznovrsnih ukusnih jela na umu.
Sočna musaka nam je svima jedno od omiljenih jela, a ono što je najbitnije priprema ne oduzima mnogo vremena, a ukus je božanstven.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane
TRADICIONALNI KOSOVSKI SPECIJALITET - FILIJA Jedna od najlepših naših slojevitih pita pravi se samo od 5 SASTOJAKA
Filija je poznato jelo sa Kosova i Metohije, nekada je bila nezaobilazni deo trpeze, a danas mnoge domaćice ne znaju za ovo neodoljivo ukusno jelo!
Možda vas zanima:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane
TRADICIONALNI KOSOVSKI SPECIJALITET - FILIJA Jedna od najlepših naših slojevitih pita pravi se samo od 5 SASTOJAKA
Filija je poznato jelo sa Kosova i Metohije, nekada je bila nezaobilazni deo trpeze, a danas mnoge domaćice ne znaju za ovo neodoljivo ukusno jelo!
Možda vas zanima:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane
TRADICIONALNI KOSOVSKI SPECIJALITET - FILIJA Jedna od najlepših naših slojevitih pita pravi se samo od 5 SASTOJAKA
Filija je poznato jelo sa Kosova i Metohije, nekada je bila nezaobilazni deo trpeze, a danas mnoge domaćice ne znaju za ovo neodoljivo ukusno jelo!
Sada je pred vama posna musaka sa sojom koja je dodatno bolja, a spremaćete je tako i van posta.
Nije teško za napraviti, a i ukućani koji je poste biće oduševljeni sa tim specijalitetom.
Recept je tu, a ovo su sastojci:
biber
2 glavice crnog luka
dve kutije instant pirea
1 šargarepa
100 g pirea od paradajza
2 čena belog luka
biozačin
200 g sojinih ljuspica
Ispred vas je sada način spremanja:
1. Prokuvati sojine mrvice i ocediti vodu.
Izdinstati luk i šargarepu, pa u to dodati, soju i biozačin. Na kraju dodati pire od paradajza.
2. Skuvati dva pakovanja instant pirea po uputstvu s kutije.
U tepsiju staviti pola skuvanog pirea, na to dinstanu smesu i preko nje ostatak pirea, pa staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
3. Poslužiti posnu musaku uz salatu po želji.
Prijatno!
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
BAKIN RECEPT ZA STARINSKU BAKLAVU SA ORASIMA: Morate da je probate, toliko je SOČNA da će vam krenuti VODA NA USTA
Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa!
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
Komentari(0)