ŠPANSKA PITA NA "ČAŠE" KAKVOJ NIKO NEĆE ODOLETI: Najjednostaviji recept - mekana, sočna, a ukusna
Španskoj piti na "čaše" niko neće moći da odoli, mekana, sočna, ukusna, a sprema se po najjednostavnijem receptu
Osim pite sa mesom, sirom, pečurakama, svoje ukućane za vikend iznenadite doručkom koji će sa stola nestati dok trepnete.
Carska pita je ono što sigurno ne bi odbili ni u ponoć, ali ni ovako ukusnoj španskoj piti neće moći.
Mekana, sočna i ukusna, raspada se u ustima pri svakom zalogaju i sprema se na najjednostaviji način
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
Kao meru koristiti čašu od 250 ml!
- malo susama
200 gr sveže paprike
1 prašak za pecivo
200 gr kiselih krastavčića
1 kašičica soli
200 gr šunke
2 čaše od 250 ml oštrog brašna
200 gr kačkavalja
250 ml jogurta
5 jaja
250 ml ulja
Sada sledi način pripreme:
Paprike, krastavčiće, šunku, kačkavalj iseckati na kockice. Jaja umutiti mikserom pa sipati čašu ulja. Potom dodati čašu jogurta, brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
U smesu dodati prethodno iseckane sastojke i sir i sve lepo promešati.
Pleh dimenzija 23x33 cm podmazati uljem ili staviti pek papir pa sipati smesu pa je lepo i ravnomerno rasporediti. Po želji posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30ak minuta.
Uživajte u španskoj piti.
ZAPEČENA TESTENINA Brzo se sprema a još brže jede!
Ako ste uvek u problemu sa vremenom ili vam se naprosto ne provodi mnogo vremena u kuhinji, ovaj stari recept za zapečenu testeninu je prava stvar za vas.
PEČURKE Obožavaju ih mnogi, VEOMA SU ZDRAVE, evo nekih koje možemo ubrati u našim šumama
U proleće, šume u Srbiji postaju bogatije raznovrsnim pečurkama, a mnogi ljubitelji prirode i gurmani se upuštaju u ovu interensantnu aktivnost. Iako je branje pečuraka znatno bezbednije nego što je to nekada bilo, važno je znati razliku između jestivih i otrovnih vrsta.
Spremite CARSKU PROJU za doručak: Brza i jednostavna priprema (VIDEO)
Ako vam je potreban brz, a ukusan doručak, imamo rešenje
POZNATE OD DAVNINA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, evo zašto
Semenke bundeve imaju mnogo korisnih svojstava za zdravlje i zbog toga se od davnina koriste u domaćoj medicini.
PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.
Komentari(0)